Selasa, 5 April 2011

saya suka bila kamu salah dan saya adalah betul.

"apsal bukak 8.30?? bukan pukul 8.00 pagi??"

"sepatutnya pejabat tanah kena bagitau public kaunter bukak pukul 8.30 pagi!"

"ni saya datang awal-awal ni tak ada makna la ye??"
.
.
.
.
.
.
"bukan salah kami encik tak membaca.belakang bil encik itu ada tulis waktu berurusan pejabat kami."

pakcik diam.

pakcik itu terus berambus.

tiada maaf pun.

tidak saya kisah.

saya cuma senyum sebab saya hebat,seksi dan "cool"

pelanggan seperti encik itu adalah makanan ruji pekerjaan saya.

ah~~

saya suka kerja saya


pelanggan.

kadang-kadang mereka tidak betul.


85 comments

5 April 2011 9:07 PG

yesss no 1

5 April 2011 9:08 PG

tulll....... pelanggan bukan semua betul.....

Tapi CA geram kalau gi pejabat tanah .... hal kecik jaaa pun kena tunggu lama lama...

5 April 2011 9:12 PG

SO TRUE:)

5 April 2011 9:12 PG

@Chik Att

tahniah!!haha~~

5 April 2011 9:14 PG

@Chik Att

tips :

kalau hendak berurusan dipejabat tanah jangan datang sehelai sepinggang.studi dulu apa urusan yang hendak dibuat.boleh tanya kawan,boleh telefon kami.bole check kat website~
dapat jimat masa~yay~~

5 April 2011 9:16 PG

@CGG

haha~~bukan hari2 betul~~

5 April 2011 9:22 PG

Bila agaknya makcik nak datang berurusan dengan kamu, ya? :)

5 April 2011 9:37 PG

eh2!!kamu ni penyabar rupanya..baru aku tahu....

5 April 2011 9:46 PG

sy ingat kena berurusan dgn awk smlm. rupanya salah tempat. takpelah lenkali lah.. Psl CTC tu sy minta org lain tlg carikanlah..

5 April 2011 9:48 PG

cool is sexy. auw......

5 April 2011 9:48 PG

saya sokong kerna saya juga pernah menghadapi situasi seperti itu.

jom lukis muka pelanggan kat kaunter. ahakssss

5 April 2011 9:52 PG

Jommmmmmm tukar kerja sehari dgn pakcik...~haha

5 April 2011 10:00 PG

senyum je la kan.
walau hati menbara2.


:)




.

5 April 2011 10:02 PG

Apa kata sekali kita penampor customer customer cerewet ni?

5 April 2011 10:08 PG

kesian encik tu dh lama tunggu.. ekekeke...

5 April 2011 10:09 PG

@kakcik

bila2 masa makcik suka~haha~~

5 April 2011 10:10 PG

@Puan Capa

juga seksi dan kacak~~yay~~

5 April 2011 10:11 PG

@Fisz

da tu gi pejabat tanah mana?

5 April 2011 10:11 PG

@gadisBunga

ya saya cool dan sexy~he~~

5 April 2011 10:12 PG

@NM02

eh pernah kerja macam saya kah?

5 April 2011 10:13 PG

@Daddy Ziyyad

tetiba saya takut darah~haha~~

5 April 2011 10:13 PG

@tasekM

mulut da ketat sebab senyum~~haha~~

5 April 2011 10:14 PG

@Johan "Champ" Radzi

kadang2 saya bayangkan saya sedang memperkosa pelanggan2 yang sebegitu rupa~~sadis!

haha~~

5 April 2011 10:14 PG

@- GC -

tak sampai sejam pun~~haha~~

5 April 2011 10:20 PG

bukan kekdang..tp mgkin slalu~

5 April 2011 10:20 PG

customer isnt always rite
hoho
X)

5 April 2011 10:23 PG

pandai kompelin saja pak cik itu

5 April 2011 10:27 PG

saya tak bole kerja mcm bujal sbb saya kurang sabar.mesti saya kena pecat dgn cepat.

5 April 2011 10:36 PG

kalau kau berambut Bieber mesti dia tak jadik marah ..
dan terkesima..

5 April 2011 10:39 PG

sepatutnya pakcik tu kene senyumkan.. hehehe.. herm.. susah nak mengakui kesalahan sendiri

5 April 2011 10:40 PG

hahhaha.. saya sokong dr. singa..

tu la.. pakcik tu nak marah tak tentu pasal.. cer tgk.. baca notis sekeliling..

5 April 2011 10:42 PG

cool dan kacak sekali jawapan itu..customer kdg2 jer rasa salah..selalunya nak betullll jer..

5 April 2011 11:06 PG

Lain kali jelir lidah kat pakcik tu....

'Bweeekkk!'

5 April 2011 11:16 PG

@eiffel

haha~~kekadang je la~~

5 April 2011 11:18 PG

@Sayid Ann Ima

saya pun sama~~he~~

5 April 2011 11:19 PG

@gglit

hari2 saya kena ngadap orang kuat komplen~haih~~

oh hai gglit!

5 April 2011 11:19 PG

@SyidaGorjes

hoih! bawak2 bersabar~~haha~~

5 April 2011 11:20 PG

@DrSinga

nanti mereka akan muntah pelangi~haha~~

5 April 2011 11:20 PG

@rATu kEBaYA

dia malu kot~he~~

5 April 2011 11:21 PG

@.:nhalilah:.

entahla~~agakanya 1st time bayar cukai tanah~haih~

5 April 2011 11:22 PG

@Eye_nee

haha~~betul tu~~ayat pelanggan sentiasa betul akan mesti kluar punya~~

5 April 2011 11:23 PG

@gedek!

taknak~nanti kena saman~haha~~

5 April 2011 11:57 PG

makcik kalau datang klinik kerajaan atau Pejabat pendaftaran Negara je datang seawal mungkin. pejabat kerajaan yang lain makcik datang lambat.

5 April 2011 11:59 PG

baik. nanti saya datang balik pukul 8.30am.

5 April 2011 12:05 PTG

kemain lagi hang.

haha..

5 April 2011 12:08 PTG

@Cik Ina minat Do do Cheng

eh JPN port klang dengan klang tak ramai orang la makcik~~

5 April 2011 12:09 PTG

@Sab Buenoo

bawakkan saya teh o ais limau sekali~~haha~~

5 April 2011 12:09 PTG

@Kebaya Sendat Sepatu Merah

bukan hari2 dapat main~he~~

5 April 2011 12:17 PTG

orang tua kalau dah marah..gitulah..

biasalah tu..

bawak2 bersabar ye...
keje kastemer serbis ni kena byk2222 bersabar

5 April 2011 12:18 PTG

@PUTUBAMBU

saya nak tukar nama jadi sabarudin~~

5 April 2011 12:19 PTG

hehehe
orang malaysia kan malas membaca

5 April 2011 12:21 PTG

@h4ni3

saya nak tukar kerakyatan lah~haha~~

5 April 2011 12:33 PTG

almaklumlaaa...skrg selangor kan dah advance.. Dah ada pejabat tanah & galian ropanya. "Maaf puan ya, kami cuma handle bahagian tanah pusaka sahaja. Bahagian pemindahan milik di pejabat tanah daerah klang" bila kakak sy tanya lps selesai hal tanah arwah mak.. takpelahh tunggu berthn2 lglah baru b'urusan dgn kamu..

5 April 2011 12:39 PTG

hahahahhahha.....makcik akan menyorok dari berhadapan dgn kamu....psl selalu makcik akan dtg pukul 7.30 sebelum kamu bukak pintu...hahahhahhahha......

5 April 2011 12:51 PTG

hahaha

boleh imagine kamu bercakap
sambil makan ayam goreng!


kewl!


:)


kerja kamu perlu kesabaran tinggi
harap kamu bertabah la ya,

p/s: kerja sy pula, perlu bertabah dengan admin yg suka ingt dia bos.

oh!

5 April 2011 1:57 PTG

org cina cakap kalau kene marah pagi pagi suwei.. tapi bagi cik pah org yg marah tu lah suwei..tarak guna punya orang.. kasi hilang mood jer pagi pagi nih..

5 April 2011 3:44 PTG

seksi dah kacak? ahhhhhhhhhhh! *pengsan*

5 April 2011 3:58 PTG

aduh kejam2. lebih baik d hujung2 tu jangan senyum. nanti lagi dia terasa. buat la muka kesian.

macam ini, =S

5 April 2011 4:05 PTG

baguslah org macam bujal ni..alwayz think positif!

5 April 2011 4:05 PTG

@Fisz

akan ku tunggu~~~~uuuuu~~~haha~~

5 April 2011 4:06 PTG

@Hantu Kak Limah

tak bole nyorok! sebab saya nampak je~haha~~

5 April 2011 4:06 PTG

@BonekadalamChermin

tak baik bercakap sambil makan~~ustazah marah~~

haha~~

5 April 2011 4:07 PTG

@Cik Pah

ikutkan cakap diorang semua suwei~~haha~~

5 April 2011 4:07 PTG

@Puan Capa

kalau kamu jumpa saya masa bujang,takdenya kamu akan terpikat dengan KE tahu!

5 April 2011 4:08 PTG

@HEROICzero

tak ble~~kena senyum! baru la nampak jelas sisi sinikal dan sarkasis saya~haha~~

5 April 2011 4:09 PTG

@ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ

nama baik tempat kerja saya yang pegang~~sebab tu kena selalu senyum je~haha~~

5 April 2011 4:31 PTG

bagusnye kamu...

pekerja yang cemerlang..:)

5 April 2011 4:31 PTG

hoho...setuju...pepatah customer always right tu rasanya kena diperbetulkan...he3..

5 April 2011 4:36 PTG

orang yang dah buat silap
memang payah nak mengakui dia silap

ego tinggi melangit kekdahnya!

5 April 2011 4:37 PTG

@cikceriacorner

saya cemerlang?

oh tidak~~haha~~

5 April 2011 4:38 PTG

@Lieynanilaz

customer sometimes wrong..

oh hai lieynani!

5 April 2011 4:38 PTG

@miloais

saya pun kekadang macamtu jugak~haih~~

5 April 2011 5:01 PTG

saya selalu dgr mak saya mengeluarkan leteran panjang pasal customer dia.. mak saya adalah kerani pejabat pos yg berjaya..saya sgt paham perasaan mak saya berhadapan dengan customer selennge...

tapi saya paling menyampah, kalau pegi mana-mana agency kerajaan yg tak bagi panduan betol2 utk satu2 perkara.. dan saya mmg suka tgk piagam pelanggan, kalau agency tak patuh, saya akan serang!!! heheheheh

5 April 2011 5:57 PTG

senyum bagus
awet muda katanya

5 April 2011 10:35 PTG

customer dont always right ye...?

5 April 2011 10:44 PTG

betul..kdg2 pelanggan pun salah..tp kalo kita jawab berhemah, masing2 dihormatikan..:)

6 April 2011 12:26 PG

:)

mahu layanan hebat
pergi ke kedai mamak

6 April 2011 8:42 PG

KALAU AKU CKP MCM TUE..KENE TUKAR GAMAKNYA HUHUHUHHH

6 April 2011 8:51 PG

@DeLancrettLurpak

piagam pelanggan itu adalah sekadar hiasan tahu!

6 April 2011 8:51 PG

@alien

pakai botox la~~baru awet muda~~

6 April 2011 8:52 PG

@Sham

kadang2 je~haha~~

6 April 2011 8:53 PG

@Dee

tapi kena fikir jugak.yang jaga kaunter tu orang jugak.nak dilayan baik kena la cakap baik2 jugak~~

6 April 2011 8:53 PG

@intan.maisarah

kedai mamak pun ada yang slow jugak~~mintak teh dapat kopi~~

6 April 2011 8:54 PG

@sahromnasrudin

hoho~~jangan cari pasal~~

6 April 2011 11:12 PG

hah????lagi pengsan!tolong2!bantuan CPR!!!

Catat Ulasan