Khamis, 6 Oktober 2011

opurtunis.

sayup bunyi melaung.

makin lama makin nyaring.

saya kerling cermin pandang belakang.

kelip-kelip lampu merah.

ambulan.

ada orang sakit bekeperluan segera dapatkan rawatan.

jalan sesak masa itu.

ambulan makin rapat.

stereng saya pulas ketepi untuk laluan selesa ambulan.

ambulan melepasi saya.

menuruti rapat belakang ambulan ada 2 biji kereta dan segerombolan motosikal.

agaknya mereka juga sedang nazak mahu mati serta mahukan rawatan cepat.

agaknya lah.

58 comments

6 Oktober 2011 8:35 PG

haha~~selalu berlaku!

6 Oktober 2011 8:35 PG

memang ada je yang cari peluang haha

6 Oktober 2011 8:36 PG

teringat pernah naik ambulan..
walau tengahmalam.. tapi ambulan tetap laju...
bila dengar bunyi ambulan..memang makcik ketepi sebab tahu sangat orang dalam tu memang perlukan bantuan...

6 Oktober 2011 8:37 PG

saudara mara, rakan taulan, pak-pak sedara, mak-mak sedara, 'bodigad', adik, kakak, abang, mak sedara belah mak, mak sedara belah pak, pak sedara belah mak, pak sedara belah pak, atuk belah mak, atuk belah pak, nenek belah mak, nenek belah pak,

yang mengiringi pesakit.

6 Oktober 2011 8:38 PG

kamu x ikut sekali ke belakang ambulans tu...haha

6 Oktober 2011 8:39 PG

bacakan yasin, kesian

6 Oktober 2011 8:43 PG

Hahaha...

tapi, mungkin betul apa yang ditaip oleh Wanita Mutalib tu! ;-)

6 Oktober 2011 8:45 PG

salah satu cara kehidupan dikota penuh sesak ni...kehkehkeh!!

6 Oktober 2011 8:46 PG

Bujal, diorang nazak nak terberak la!

6 Oktober 2011 8:48 PG

adakah mereka itu ..

mengambil kesempatan atau menggunakan kesempatan ?

6 Oktober 2011 8:52 PG

mgkn mereka adalah sedara mara si sakit :)

6 Oktober 2011 9:02 PG

jangan la marah... nnt kena jual... ;p

6 Oktober 2011 9:02 PG

3rd world mentality

6 Oktober 2011 9:04 PG

saya suka naik ambulans!

6 Oktober 2011 9:11 PG

nyaris kereta kak limah nak langgar divider gara-gara dorang nak lalu.

6 Oktober 2011 9:25 PG

ha dorang tu mmg suke amik kesempatan nak lalu cepat n bawak lelaju.cam hareeemmmm...

6 Oktober 2011 9:29 PG

eh, saya bawak moto bang
hehehe

6 Oktober 2011 9:39 PG

hehe, selalu jumpa gak macam ni. Mengambil peluang yang ada namanya tu, mungkin dah terlambat ke tempat yang di tuju...

6 Oktober 2011 9:41 PG

kadang2 gua pown begitu keh3

6 Oktober 2011 9:43 PG

kereta 1: bini nak bersalin
kereta 2: bini nak bersalin jugak
moto2: urgent nak berak...cirit-birit...ehheehhe

org tua2 pesan..kalu ada ambulans lalu mcm tu...doakan begini: selamatkan org yg berada di dalam ambulan itu...tu...amalan saya...kalu saya igt la...ehehheheh

6 Oktober 2011 9:46 PG

ape rasa naik ambulan ek?

agaknyer, yg mengekor rapat dari belakang tu berhajat nak join masuk dlm ambulan tu kot.

6 Oktober 2011 9:49 PG

hmm bersangka baik jelah...mungkin kot begitu? huhu

tp kalau bukan memang over depa tu...

6 Oktober 2011 9:55 PG

amik kesempatanlah tu.. peluang jangan ditolak

6 Oktober 2011 9:56 PG

mungkin dia tak tertahan untuk ikut sama masuk kedalam ambulan jugak

6 Oktober 2011 9:58 PG

gua dulu pernah sekali follow belakang ambulan. siap pasang lampu emrgensi. mmg penuh thriller juga ikut belakang ambulan ni.

6 Oktober 2011 10:06 PG

sy selalu impikan nak mengekori ambulan macam tu di kala jalan sesak

tapi hajat selalu tak tercapai...

sebab dah ramai yang mengekor...haha

6 Oktober 2011 10:31 PG

PENGESKORT AMBULAN TANPA GAJI...

6 Oktober 2011 10:37 PG

aku selalu impikan aku rokstaaa yang orang bagi laluan macam aku ni ambulan. Dan takde siapa berani mengekori aku.

6 Oktober 2011 10:41 PG

hahaha...mereka ini orang yg bijak...kekeke...

6 Oktober 2011 10:43 PG

itu mengambil kesempatan atas kesesakan jalanraya namanya..

pernah berlaku.. sebaik je ambulan melepasi kereta ai.. ai terus masuk semula ke jalan asal.. maka mereka yang cuba potong Q itu tak dapatler.. hahaha.. makan asap kereta ai.. kalau dia tak sempat brek itu masalah dia.. confirm salah dia kan..

6 Oktober 2011 10:53 PG

dan di belakang mereka ada entiti lain yang tak kelihatan, bergerak sama laju mcm ambulans tu jugak.

6 Oktober 2011 11:14 PG

kejadian yg selalu berlaku
dan menyusahkan orang lain pulak!

6 Oktober 2011 11:31 PG

hahahaha..lumrah

6 Oktober 2011 11:41 PG

ambil kesempatan di atas kesempitan orang lain...

6 Oktober 2011 11:56 PG

teringin gamaknya.

6 Oktober 2011 12:15 PTG

dalam hatiku menyumpah-nyumpah.
agaknya dorang semua ni bayar roadtax beribu riban dan ada syer atas jalan kot.

6 Oktober 2011 12:19 PTG

mereka saudara-mara si nazak kot?

6 Oktober 2011 12:30 PTG

bujal x folo sekali ke??? :D

6 Oktober 2011 1:21 PTG

mereka juga dikenali sebagai 'lalat'

6 Oktober 2011 1:34 PTG

agak-agak kalau itu van jenazah yang ada siren,dowang nak follow jugak ke kat belakang?haha!

6 Oktober 2011 1:46 PTG

celaka sungguh mereka2 itu....meluat

6 Oktober 2011 3:16 PTG

sangka baik jela
mungkin yg mengekor tu ialah sedara mara kaum kerabat si pesakit ;)

6 Oktober 2011 3:20 PTG

say pun penah uat camtu...

hahahhaha,

best tau enterprem glamer belakang ambulan...ekekek

6 Oktober 2011 3:30 PTG

menyusah kan doktor yang on call kat spital je nanti!!!!!

6 Oktober 2011 3:39 PTG

mungkin nasib mereka seterusnya

6 Oktober 2011 3:56 PTG

2 biji kereta ok lg..kdg2 sampai 5 bijik saya jmp.ciss ambik kesempatan betul mereka ni.tp sangka baik je la.maybe sedara amra mereka kot?hehe

6 Oktober 2011 4:12 PTG

mungkin diaorg tergesa2 mahu memilih lubang kubur masing....

6 Oktober 2011 4:37 PTG

itu biasa berlaku..

6 Oktober 2011 4:41 PTG

saya sungguh geram dgn oportunis mcm gitu.. dkt UK tak pernah adegan mcm gitu.. sebab camera ada dimana2.. kalau speeding yg over, terus masuk court, takde maknenye dia nak saman saja

6 Oktober 2011 5:01 PTG

2nd time mai baru dpt nk komen
tadi hujan lebatlah

bujal tak join sekali ke...

6 Oktober 2011 6:46 PTG

agaknya mmg la kot
mn tahu, beberape km kemudian ade accident besar
hoho
X)

6 Oktober 2011 7:34 PTG

selamat malam bujal!


harini seharian sy merayap..x sempat nk jengah blog td siang..ntah kamu baca ntah tidak komen sy ni psl misti kamu dh balik rumah kan..


sy pon salu nmpk situasi mcm ni..kita sangka baiklah..mungkin ahli keluarga pesakit kut buat rombongan cik kiah ke spital..

6 Oktober 2011 7:45 PTG

duit dia byk nak bayar saman biarkannn!! ehhehe

ehhh..mknn kemboja dah upload ek!! ahahha

6 Oktober 2011 8:36 PTG

Makcik teringin nak guna loudspeaker ambulan yang soh kete “ketepi! ketepi! beri laluan!” tuh.

6 Oktober 2011 9:09 PTG

kalau saya bermotor ketika itu, saya turut serta.. *ikhlas

6 Oktober 2011 9:17 PTG

ada tips untuk dapat komen yang banyak di entry yg pendek seperti kamu bujal-x?

keh~ keh~

6 Oktober 2011 9:52 PTG

ikott sekali ....

7 Oktober 2011 7:51 PG

bahahaha...marah bebenor

Catat Ulasan