Jumaat, 8 Julai 2011

sedap.

malam tadi lepas solat maghrib.

saya duduk depan meja makan.

selak tudung saji,

ada seketul tart keju dan sebungkus apam warna-warni.

kemudian televisyen tiba-tiba menjerit kepada saya :

"FUSION!!!"

terlondeh kain pelikat saya kerana terkejut.

"FUSION APA JADAH??"

saya herdik televisyen.

"penggabungan dua unsur boleh menghasilkan sesuatu yang baru dan hebat."

televisyen beri saya idea.

apam saya belah dua,

kemudian saya colek krim dari tart keju lalu sapu pada apam..

*masuk mulut.

sensasi rasa barat dan timur menerjah deria rasa saya.

rasanya amat sedap tahu!

air mata saya kemudian mengalir kerana terharu.


blog matcham-matcham akan berehat panjang.

saya mahu mengembara ke selatan .

akan bersiaran semula pada 19 julai depan.

maka pasrah lah kamu semua atas ketiadaan saya.


*gadis bunga,ibu n abah,pakcik gedek,boneka dalam chermin,miloais,nhalilah,tijah.
boleh bagi alamat kamu pada saya hari ini?

56 comments

8 Julai 2011 8:47 PG

wow!menarik!


boneka dlm chermin blah slatan ke?bukan die oghang utara?hu3

8 Julai 2011 8:48 PG

wahhhhhhhhh! backpacker!

iols emel alamat kat uols ok!

8 Julai 2011 8:49 PG

ala.... buhsan la idup saya bujal takde nnt...






tak care ok!

8 Julai 2011 8:54 PG

Kalau ke selatan sampai rumah kakak tak. Address dah tahu kan....

8 Julai 2011 8:55 PG

selatan ???


Tak kan nak gie Tanjung Pagor ??


Apa apa pun , save journey

8 Julai 2011 9:04 PG

bujal...
alamat rumah ke alamat opis?
'mana nak ku alamatkan'...
tingat lagu lama...
selamat makan angin...

8 Julai 2011 9:05 PG

Selamat mengembara, semoga segalanya selamat, anakku. Pastinya makcik akan merindui kamu. :)

8 Julai 2011 9:06 PG

rindu bujal nanti.

tak boleh baca cerita matcham-matcham lagi.

*sigh, 19 julai lamanya

8 Julai 2011 9:08 PG

ku akan merinduimu ....

8 Julai 2011 9:10 PG

jangan lupa ole-ole dari selatan utk saya...

jalan baik-baik... ;p

8 Julai 2011 9:31 PG

selamat bercuti.. jangan lupa belikan ole2 utk makcik.. kalau teringatlah.. hehe

8 Julai 2011 9:36 PG

babai..
have a nice trip....

*bersama sulaiman lagi kah?*

8 Julai 2011 9:45 PG

nk pegi selatan? mana tu? johor? singapore? selamat mengembara..lama betul ya..

8 Julai 2011 9:50 PG

bujal nak naik gunung kah???

jeles lah wa mcmnih..grrrr

8 Julai 2011 9:58 PG

peh? holiday? amerika selatan? heheh...


alah....bosanlah mcm nie!

8 Julai 2011 9:59 PG

mahu ke johor kah?

8 Julai 2011 10:09 PG

ok, aku pasrah dengan ketiadaan ko...

jaga diri bebaik!!

8 Julai 2011 10:20 PG

take care bujal dah tahniah kat dapat botol air..hehehe

8 Julai 2011 10:38 PG

- oopppsss...tanjat bujal...

- bujal balik kampong kan kan...

8 Julai 2011 10:50 PG

kain pelikat tu sangat 'oldskool' tau...!

8 Julai 2011 11:04 PG

turut terharu

8 Julai 2011 11:06 PG

wahhh..bestnye jln2...nk ikottt!!!

8 Julai 2011 11:21 PG

selamat merentas semenanjung selatan bro! :)

8 Julai 2011 11:45 PG

saya suka bagpacker yang besar2! :D ada satu...hihi

8 Julai 2011 12:05 PTG

ala sian bujal...

kalau kamu dekat sini...
kak ati sumbatkan je dgn kek
yg masih byk dlm peti ais tu :)

selamat bercuti bujal....

8 Julai 2011 1:07 PTG

lamanye ke Selatan..
moga perjalanan pergi dan balik selamat hendakNYA..

8 Julai 2011 2:02 PTG

selamat bercuti :D

8 Julai 2011 2:14 PTG

Sepiiii....

8 Julai 2011 3:12 PTG

selamat mengembara bujal x

8 Julai 2011 3:37 PTG

JB?
Muar?
Jasin?
Singapore?
Batam?

Mana???

8 Julai 2011 5:20 PTG

Selatan mana? Selatan Afrika? Selatan Siam? Selat Selatan?

8 Julai 2011 7:50 PTG

cik ina jeles bujal jumpa kak zakie.kirim salam peluk cium tuk kak zakie ye.

jangan lupa sabtu cheese tart.

8 Julai 2011 8:19 PTG

selamat bercuti wahai bujal...

8 Julai 2011 8:35 PTG

slmt bercuti :)

8 Julai 2011 11:15 PTG

BUJAL:
Makcik tahu makcik lama tak jengah kamu, lama tak tegur sapa kamu, lama tak tanya khabar Ainul.

lalu kamu mahu bawa diri.

Jaga diri ya. Jangan lupa almat sendiri pulak, nanti..


Bila Sunyi, AA BERSIHkan Rumah...

8 Julai 2011 11:45 PTG

Selatan? Johor singapore or batam? Hmmmm nak betapa kat gunung ledang kotttt. Jgn lupa bawak balik hati nyamok naaa.
Selamat ber'selatan'

8 Julai 2011 11:46 PTG

hati hati Damak...
depan ada semak!

9 Julai 2011 8:36 PG

WOO!!
lamaaaaanya...


gua rindu nanti!!!!

9 Julai 2011 2:39 PTG

kirim salam dgn puteri gunung ledang kalau terjumpa...:)

9 Julai 2011 4:04 PTG

seronoknye...pakcik bawak bekalan cheese tart tak ke selatan tu...huhuhuhu....

10 Julai 2011 4:46 PTG

round d world ke .... syok tuuuu...
wish u a safe journey n good healthy too...

10 Julai 2011 4:57 PTG

~bujal~ sy kembali..kamu pula nak mengembra.. huhuu.. mintak alamat deme ajer? alamat mike x nak ker.. muehehe ;}nway, selamat mengembara ya!

11 Julai 2011 9:31 PG

selamat mengembara bro!

11 Julai 2011 10:11 PG

bestnya jalan2...

jaga diri ye...!

11 Julai 2011 6:33 PTG

bujal..

kemana tu??
singapore eik??

13 Julai 2011 1:32 PG

hii
rehat cukup cukup tau..

13 Julai 2011 8:30 PG

wah.. nak pegi mana tuuuuu?? eheheh.. lama gile x jenguk.. mana nak ku alamatkan alamat ku??

13 Julai 2011 7:29 PTG

saya juga teringin diherdik sang tv hingga terlondeh kain pelikat. epik!

13 Julai 2011 9:41 PTG

lulz~

14 Julai 2011 12:50 PTG

ahaha..lawak je..sampai telondeh...ceh

14 Julai 2011 4:23 PTG

hehehhe..kamu memang lawak..

selamat bercoti bujal

16 Julai 2011 9:22 PG

alamat sy x mahu ke?

:p

16 Julai 2011 1:49 PTG

rindu kamu bujal. :D

16 Julai 2011 6:20 PTG

bang, mana hilang?

18 Julai 2011 1:46 PG

:)

20 Julai 2011 3:57 PTG

Hai Bujal...
Singgah sebentar di blog awak...
and daftar diri sbg Follower awak...!!!

Catat Ulasan