Jumaat, 22 Julai 2011

cerita dari tepi simpang empat.

tadi cuaca punyalah lawa,

cerah dan menarik,

ayam-ayam juga bersiulan gembira.

datang segerombolan awan hitam.

menggelapkan suasana.

titis-titis kecil mula turun,

menjadi besar dan laju dan lebat dan bising.

saya luluh.

saya pasrah.

saya terguris.

saya redha.

lagipun berdosa kalau saya menyalahkan tuhan.

air mata yang tadi saya takung,

akhirnya tumpah.

cuma lajunya tidak seperti rahmat tuhan yang sedang turun ketika itu.

abang sebelah tepuk bahu saya :

"sabarlah dik,kita senasib"

saya cuma diam.

melayan hiba.
.
.
.
.
.
.
.
.
kereta saya belum sempat pun keluar dari kedai pembasuhan.

hujan sudah turun.

melantunkan calit-calit tanah tepat ke jasad kenderaan yang ada.

saya rugi rm10

ya nasib.

haih~


saya taip perkataan "rain" dalam kotak carian google.

tapi yang banyak keluar cuma gambar lelaki diatas.




*kemudian kamu berkata basuh sendiri la bujal,kan free!
saya jawab sambil berbaring,maaf,saya bukan seorang yang rajin.haha~

133 comments

22 Julai 2011 8:11 PG

yo

22 Julai 2011 8:13 PG

ayat last dikongsi ramai pemilik kereta termasuk suami saya, kih kih kih

22 Julai 2011 8:13 PG

ayat last dikongsi ramai pemilik kereta termasuk suami saya, kih kih kih

22 Julai 2011 8:15 PG

kes tamak dan tak sabar di pagi hari (merujuk pada komen yang banyak kali ditekan enter)

22 Julai 2011 8:15 PG

ok cukup kan 5... dah, baaaiiii

22 Julai 2011 8:18 PG

kesiaaaannnnn

22 Julai 2011 8:20 PG

Amboi KOG melampau betul!! Bujal sedih baru cuci kereta dah kena hujan nie... Kesian dia....

22 Julai 2011 8:32 PG

awat rajin sgt pi cuci keta
pagi-pagi ni bujal...hehehe

22 Julai 2011 8:37 PG

lelaki kalo basuh kereta seksi di mata makwe2... (makwe gua cakap la)...

cuba Lu try...

22 Julai 2011 8:38 PG

mengempiskan perot kalo basuh kereta ni

22 Julai 2011 8:38 PG

bleh mandi sekali, jimat masa dan jimat air

22 Julai 2011 8:39 PG

anda akan di cop rajin

22 Julai 2011 8:39 PG

kucing, Lu ingat Lu sorang je ke yg bleh komen banyak2?

22 Julai 2011 8:40 PG

saya tak pernah basuh kereta tahu

22 Julai 2011 8:40 PG

bujal, mana Lu dapat gambar gua ni? alahai segannyer Gua rasa... Rain ni nama gua kat kampong, kat bandar guna nama orlando ahmad

22 Julai 2011 8:41 PG

alamak! kena 'cut' di tengah2!!!

22 Julai 2011 8:42 PG

@ORLANDO AHMAD
-makwe lu yang hapal 30 juzuk tu ke?
-best kan spam blog orang pagi²! :D

22 Julai 2011 8:44 PG

saya pun selalu kena mcm tu bujal

sakit hati tak perlu nak kata lah

ape yg boleh saya katakan

berSABARlah..

^_^

22 Julai 2011 8:45 PG

ahahaha........mula2 nk komen lain, tp bile bace komen si kucingorengemok n orlando ahmad, terus BATAL! ekekkeke

22 Julai 2011 8:55 PG

hujan itu rahmah


hujan itu rezeki

22 Julai 2011 9:00 PG

nak buat mcmane..samalah jgk selalu macam tu.. :P

22 Julai 2011 9:02 PG

uhh baru makchik tahu hujan sekarang ini pelbagai bentuk yer...makchik tahu satu saja "Noh Hujan" dan kamu tunjukan lagi satu Hujan...hensom tp mata agak sepet....

22 Julai 2011 9:07 PG

semalam makcik pun kena...
cuci shendiri lagi...
penat bongkok2 pun tak hilang...
tiba2 hujan tengahari....

22 Julai 2011 9:13 PG

hai bujal x...

22 Julai 2011 9:14 PG

bila kau jauh...

22 Julai 2011 9:14 PG

hati selalu rindu...

22 Julai 2011 9:14 PG

bila kau ada....

22 Julai 2011 9:14 PG

hati kan berbunga...

22 Julai 2011 9:26 PG

Peh, sebak.

22 Julai 2011 9:28 PG

simbah je. xsusa.


ehh rain!

22 Julai 2011 9:33 PG

kamu malas nak cuci sdri kereta yer bujal..rm10 mahal bg kaklong...



itu pasal la keluar gambar tu.....sebab kamu malas nk buat gambar 'rain'...hahahahah!

22 Julai 2011 9:34 PG

bersabarlah ye..
dugaan tu

22 Julai 2011 9:43 PG

hehehe... ok la tu... sekurang-kurang nya habuk + daki yg melekat tu dah takde...

22 Julai 2011 9:45 PG

saya ni.naik motor dah kena hujan.hmm
dugaan.

rahmat

dan nikmat

di hari jumaat

22 Julai 2011 9:58 PG

hensemnya rain ni..eh, tetiba...
xpe, mungkin kete tu dah lama tak basuh...dia kasi basuh byk2 kali...hehe...

22 Julai 2011 9:59 PG

adakalanya begitu perasaan kita.. mengeluh bila apa yang kita harapkan tidak menjadi kenyataan..


psstt: cuba taip word hujan pulak, mesti banyak keluar pasal 'hujan'.. kihkihkih..

22 Julai 2011 10:05 PG

Rain? Ouh, okeh....

Mata kopet die pengubat jiwa anak-anak muda masa kini, kan?

22 Julai 2011 10:13 PG

rm10? mahal nya..-.-"

bukan masalah rajin...bila sayang tu dah luntur, kita dah tak heran. hehe.

22 Julai 2011 10:39 PG

- ohhhh...disini KOG & Orlando pulak terlebih energy pagi2...pagi jemaat yg mulia...

- ok la tu...kira nya 2x basuh lahhh...

22 Julai 2011 10:43 PG

rain sisepet tu first time cik ina nampak. alah RM10 apalah sagat siap vacuum tau. pegi sebelah panggung rex lama tu baru RM6 .

22 Julai 2011 10:49 PG

hahaha
sedih~~

x payah basuh
kan senang
hahaha

22 Julai 2011 11:01 PG

"dah folow sini dah lama kot..tapi tak penah komen sbb tu nama bujal x pun tak penah ada dlm senarai komen di blog saya...hehe...itulah padah jadi folower semata tp tak penah jengah dan komen di blog org.."

22 Julai 2011 11:04 PG

niat sedekah je la

22 Julai 2011 11:19 PG

hujan rahmat... sebab tu selalu basuh sendiri. tapi tu pun kekadang hati berkata jahat. terukkan.. Subhanallah.

22 Julai 2011 12:06 PTG

ku membayangkan siulan ayam sambil bertenggek di atas bumbung keta Bujal ...


ayam bersiul ka berkokok .... konpius...

22 Julai 2011 12:35 PTG

bujal, mari eksesais dengan membasuh kereta di pagi sabtu.

best tau!

22 Julai 2011 12:49 PTG

rugi RM 10 jek... tak banyak mana pon...


susah kamu pakai kan 'baju hujan' untuk kereta kamu sepanjang masa... ok x idea aku ? hehehe...

22 Julai 2011 12:55 PTG

cuaca elok jer kat sini...

kau basuh keta kat sini lar Jal.

22 Julai 2011 1:37 PTG

Petaling Jaya adalah tidak hujan hari ini
Petaling Jaya sangat panas.

nasin baik ada botol air baru...

22 Julai 2011 3:02 PTG

pakcik ingat tu muka kamu, tadi....

22 Julai 2011 3:14 PTG

kamu hanta kereta mandi tu, kamu dah mandi ke belum?

22 Julai 2011 3:28 PTG

Miahahahahahhaa..

Memang sadis kan, kereta yang baru aja habis cuci kat car wash, hujan pun ngam ngam turun...

Itu semua ujian Allah ...ujian Bujal..

Supaya kamu rajin membasuh kereta sendiri!! Haha

22 Julai 2011 3:31 PTG

org sini berhujan di hati :D

22 Julai 2011 4:04 PTG

keta aku pun dah lama tak berbasuh...hehe...

22 Julai 2011 4:07 PTG

ok ape, sambil cuci kereta didalam hujan.. :D

22 Julai 2011 4:08 PTG

klu kena mcm tu mmg sedih rasa hati...mamat Rain tu pelakon korea yg munna minat giler time dolu2

22 Julai 2011 4:14 PTG

kau cari RAIN memang x jumpa
cuba cari HUJAN
agak2 jumpa x..LOL

22 Julai 2011 4:28 PTG

@kucingorengemok

5 je? saia bagi 6 kat blog kamu~yay!~~~

22 Julai 2011 4:29 PTG

@AYuNG

tapi saya redha~

22 Julai 2011 4:29 PTG

@Kakzakie

saya da baals balik kat blog dia~keh keh keh~~

22 Julai 2011 4:30 PTG

@Ati Masrif

tengahari minggu sudah lah~haha~~

22 Julai 2011 4:30 PTG

@ORLANDO AHMAD

ni lagi sorang~~siut betul korang~haha~~

22 Julai 2011 4:31 PTG

@eLL

hebak mung~~haha~~

22 Julai 2011 4:31 PTG

@kucingorengemok

spam ni jangan dimulakan~nanti ketagih~~haha~

22 Julai 2011 4:31 PTG

@NM02

tapi saya selalu kena~~hu~~

22 Julai 2011 4:32 PTG

@sha a.s

saya da balas perbuatan mereka berdua~gyahahaha~~

22 Julai 2011 4:32 PTG

@pB

ya benar~~

22 Julai 2011 4:34 PTG

@ikatankasihku

kekadang ralat~~hu~~

22 Julai 2011 4:34 PTG

@Eye_nee

tu hujan made in korea~haha~

22 Julai 2011 4:35 PTG

@Ibu n Abah

sebab tu saya malas basuh sendiri~haha~~

22 Julai 2011 4:35 PTG

@ORLANDO AHMAD

kalau aku balas balik perbuatan kamu ni mau terus banjir kotak komen aku~haha~~

22 Julai 2011 4:36 PTG

@Johan 'Champ' Radzi

amat sedih tahu~~

22 Julai 2011 4:36 PTG

@Fyqa

hoih~simbah je mana bersih!

22 Julai 2011 4:37 PTG

@kaklong

saya pakai mpv kak~~harga stended memang kena rm10~~haih~

22 Julai 2011 4:37 PTG

@PUTUBAMBU

its ok~saya sabar~~

22 Julai 2011 4:38 PTG

@ejaMaria

tapi tanah basah plak yang melekat~haih~

22 Julai 2011 4:38 PTG

@Anisa Hang Tuah

basah tak?

22 Julai 2011 4:39 PTG

@aanie

haha~~saya memang jarang basuh kreta~~

22 Julai 2011 4:40 PTG

@aizamia3

da fitrah kak~~manusia akan mengeluh~~

22 Julai 2011 4:43 PTG

@Mommy Fara

rain sudah tidak popular~sekarang era super junior!haha~~

22 Julai 2011 4:44 PTG

@Sab Buenoo

basuh mpv memang begitu harganya~

22 Julai 2011 4:44 PTG

@Penulis Bogel (the naked writer)

keh keh~~betul!

22 Julai 2011 4:44 PTG

@AI

diorang terlebih sarapan pagi ni~haha~~

22 Julai 2011 4:45 PTG

@Cik Ina Do do Cheng

saya pakai mpv makcik~~mana2 kedai biasa memang kena rm10~haih~

22 Julai 2011 4:45 PTG

@CassiaSiamea

pastu terus rupa lori sampah~haha~~

22 Julai 2011 4:45 PTG

@Piasara

haha~~salam kenal makcik~~

22 Julai 2011 4:46 PTG

@sahromnasrudin

saya halalkan~haha~

22 Julai 2011 4:46 PTG

@rATu kEBaYA

rajin ah makcik ni~haha~~

22 Julai 2011 4:46 PTG

@Chik Att

ayam kan spesis burung~maka burung bersiul la~haha~~

22 Julai 2011 4:47 PTG

@MasZuber

saya malas~hahahaha~~

22 Julai 2011 4:47 PTG

@James Alexander

aku ingat pasni gi kerja naik bas je~puas hati~~haha~~

22 Julai 2011 4:48 PTG

@ghost writer

x mo aku~nanti sampai sana hujan~lebur duit minyak aku je~haha~~

22 Julai 2011 4:48 PTG

@DrSinga

tuang dengan air sirap sedap tu~haha~~

22 Julai 2011 4:48 PTG

@gedek!

lebih kurang je kan? haha~~

22 Julai 2011 4:49 PTG

@alien

tuan dia tak mandi takpe~~asal kereta berkilat~haha~~

22 Julai 2011 4:49 PTG

@Daddy Ziyyad

ah~~saya tetap akan malas~haha~~

22 Julai 2011 4:49 PTG

@nurniyusoff

alololo~~gembira la sikit~haha~~

22 Julai 2011 4:50 PTG

@wahida

basuh lain hari je la~sekarang musim hujan~haha~~

22 Julai 2011 4:50 PTG

@makdara TERdiva

jimat air ye tak? haha~~

22 Julai 2011 4:50 PTG

@munna

sekarang dia dalam khidmat negara rasanya~~sebab tu senyap je~haha~~

22 Julai 2011 4:51 PTG

@Abang Zam

taip hujan muka noh je yang kluar~lagi haram~haha~~

22 Julai 2011 5:00 PTG

aku hantar car wash sebulan sekali jer.
jimat !

22 Julai 2011 8:07 PTG

penat oo basuh keta sendiri..he he

22 Julai 2011 11:06 PTG

seriau lak nak masuk sini...banyak spam....ini dengan-dengan blog kena antor cuci...ki ki ki

22 Julai 2011 11:07 PTG

agaknya berapa ringgit basuh kereta kat korea?


harharhahar

22 Julai 2011 11:36 PTG

ahahha kesian ;p

23 Julai 2011 1:19 PG

rm4 kan ada di BHP ...lagi murahkan...

23 Julai 2011 9:06 PG

hahahaha....=D kelakar~
thanx sbb ceriakn pgi sy lg~~

23 Julai 2011 9:50 PG

bujal..

kak ayu singgah sini..

rindu dengan kenakalan kamu...

kalau tak rajin, tak kayalah perniaga cuci keter,kan???

23 Julai 2011 1:17 PTG

hahahahhahah...makcik rela berhujan kalo dapat dating ngn RAIN si gambar itu...huhuhuhhu.....

23 Julai 2011 4:48 PTG

dating dgn RAIN dikala raining pun okeh..hehe

errr basuh lg skali le kete tu..huhu

23 Julai 2011 6:21 PTG

Rain di luar Ate tak kesah pasal dlm umah Ate sibuk dok ngadap Rain yang sipit tapi senyum manis tu selama 3 hari berturut2 dengan penuh kekaguman. (www.hantuciterkorea.com)

24 Julai 2011 12:43 PG

cian..pasni tgok dulu cuaca sblum basuh kereta.=p

24 Julai 2011 3:54 PG

basuh sendiri la bujal,kan free!

24 Julai 2011 11:10 PTG

owh ic..sabar3...nice stori..haha

25 Julai 2011 3:38 PG

auuumm rain! turn on ..

25 Julai 2011 8:33 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

tempak makcik hujan jarang2 kah?he~~

25 Julai 2011 8:33 PG

@norh

sebab tu saya malas~haha~~

25 Julai 2011 8:34 PG

@geraugebang

keh keh~~akak kalau teringin silakan la spam barang sekali dua~haha~

25 Julai 2011 8:34 PG

@Abang Jonni

murah~45 ringgit je~

25 Julai 2011 8:34 PG

@EZAN IDMA

saya tahu~~

25 Julai 2011 8:35 PG

@Bigdaddyz

bhp cuci luar je daddy~~

25 Julai 2011 8:35 PG

@yani

he~~seronok tengok orang lain seronok~

25 Julai 2011 8:35 PG

@Citarasa Rinduan

he~~anak kak ayu da ok?

25 Julai 2011 8:36 PG

@Hantu Kak Limah

ceh~tak hensem langsung si rain tu!haha~

25 Julai 2011 8:36 PG

@anamizu

dating dengan rain tak best~manjang basah~

25 Julai 2011 8:37 PG

@Ann Huda (Ate)

ramai peminat rain dalam blog ni rupanya~haha~~

25 Julai 2011 8:37 PG

@merahitujambu

cuaca tak ble nak duga~haih~

25 Julai 2011 8:38 PG

@HEROICzero

*jawab dengan kentut~

25 Julai 2011 8:38 PG

@liyana

keh keh~tq~

25 Julai 2011 8:38 PG

@Fiq Vertigo

hamboi nok~~

25 Julai 2011 10:08 PG

ensem rain tu!
heheheheh

Catat Ulasan