Rabu, 27 Julai 2011

bujang.

duduk rumah bujang,

bermastautin di kota besar,

boleh dikatakan tiap hujung minggu kami terima tetamu tak diundang,

gores dan menang,

jurujual,

insuran,

minta derma,

orang sesat pun ada sekali sekala.

seperti kamu,

saya juga tidak suka dengan golongan yang menggangu keharmonian hujung minggu saya.

tapi kami ada teknik menangani mereka.

tiap kali pintu diketuk,

saya,shah dengan yus akam sambut mereka,

dengan hanya memakai tuala kecil.

jika gadis yang datang,

kami buat muka perogol.

jika lelaki,

kami buat muka nafsu songsang.

selalunya tak sampai 5 minit mereka akan berambus.

berkesan!

kamu cubalah~

108 comments

27 Julai 2011 8:25 PG

Makcik pula bila 'mereka' datang, makcik cakap (dari tingkap dapur - tingkap itu terletak berhampiran kaki lima rumah pangsa yang makcik sewa) 'ibu sama bapak enggak ada, saya cuma bibik'...

27 Julai 2011 8:25 PG

yang tak di undang tu ada yang awek awek jika ada untung la

27 Julai 2011 8:31 PG

haha...tp, kalau kami perempuan bujang pula, bagaimana nak mengusir tetamu yang x di undang?

27 Julai 2011 8:42 PG

Hahaha... kelakarlah kamu bujal. Rumah kakak sebab inilah sampai sekarang bell abang dah offkan...

27 Julai 2011 8:50 PG

bulan lepas gua halau makhluk2 ni ngan sabit, tak perlu kata apa2...

27 Julai 2011 8:51 PG

oh tidak, tidaaakkk... imej 'daud' bertuala kecik, tidaaakkkk!

27 Julai 2011 9:05 PG

hehehehehehehe......kalau lelaki, bolehlah, kalau perempuan? kami yg naya!

oh, mgkin boleh mekap mcm wayang cina tu pastu ley tampal taik lalat palsu azean irdawati kat bwh dagu kan? hahahahah!

27 Julai 2011 9:18 PG

ahaks..sy penah kena juga ms duk umah sewa dulu..amoi jual mesin jahit gores menang..RM60 melayang.

Sekarang umah dah guarded&gated..salesman gores menang penah sesat sini tp kena usir dgn guard..kasihan..punyalah semangat dia kt husband sy menang hadiah!

27 Julai 2011 9:30 PG

saya selalu cakap,
takpelah bang.. terima kasih
selepas dia berjela2 cakap membuang air liur.. kejam tak saya

27 Julai 2011 9:31 PG

hahahahah
pakai tuala kecil! :o

iols sokmonya jenguk kat tingkap
dan cakap 'TAK BERMINAT!"

27 Julai 2011 9:48 PG

camtu plak? cenggana wat muka songsang tu? mesti terkejut beruk dorangnya muka.

27 Julai 2011 9:49 PG

kalau saya,saya xbukak pintu,biarkan je kt luar hihihi,nnt lelama diorang blah :p

27 Julai 2011 9:54 PG

silap2 tuala tu tercabut,last2 kena pulak terkam dengan org tu...tak hingin aku nk cuba...!

27 Julai 2011 10:04 PG

imaginasi saya ari nie gagal...mmbyg anda bertuala kecik...tp tu umah bujang..umah kelamin cam ne...

27 Julai 2011 10:07 PG

- huaaaa...takutttt...lariiii

27 Julai 2011 10:11 PG

hahahha.. kamu nih.. ada jek idea ek?? kalo saya.. slowkan tv.. dok umah diam2..

kalau boleh bela anjing, aku teringin nak bela...

27 Julai 2011 10:18 PG

OMG! this is super genius!
tapi saya tak boleh la kan pakai tuala kecik je kalau org datang?
hehe

27 Julai 2011 10:19 PG

alien ada datang tak?

datang bersendirian atau perkumpulan?

apakah berkesan cara tuh pada alien?

kalau aku datang.aku akan buat muka pembunuh liar.haha

27 Julai 2011 10:19 PG

aku sedekah depa air suam......

27 Julai 2011 10:25 PG

bujal...
bukan terus mangga pintu pagar ka?..
depa ni kdg2 mcm penyamun pun ada jugak...

27 Julai 2011 10:26 PG

ya ampunnnnnnn bujal~

kikikikii

27 Julai 2011 10:59 PG

habis tu kalau saya berkemban...

27 Julai 2011 11:00 PG

makchik duduk kampung jer..jarang ada jurujual yg singgah..rumah pon buruk jer...jurujual ckp org ni musti tak der duit..tp mereka tertipu makchik ada 39 juta tanam kat bawah pokok daun kesum tepi rumah....

27 Julai 2011 11:01 PG

tak sanggup nak guna kaedah tu.. kalau yang datang tu mmg betul2 perogol macam mana?

27 Julai 2011 11:06 PG

aku dulu masa duk bujang pun pernah didatangi cina gores dan menang ni...siap dia kata kalau aku gores ni aku akan menang hadiah dan dapat masuk ntv7..kehkeh..aku dgr mcm tu aku gelak gila2 punya..
aku mintak IC dia lagi ada...haha!!

terus dia cabut lari...

27 Julai 2011 11:21 PG

oh.. bujal..
tak mau ku membayangkan.. mesti terkedu orang itu.. kehkehkeh..

27 Julai 2011 11:25 PG

tuala kecik tutup tang mana? demo pleaseee...heh ~

27 Julai 2011 11:25 PG

kalau ada org sebegini yg dtg, aku x mampu bersedia dgn tuala kecil seperti kamu. aku bukan sexy seperti kamu... hahaha...


ada lebih baik standby parang atau cangkul. boleh bercucuk tanam dimuka mereka... hahaha...

27 Julai 2011 11:27 PG

kahkahkah....sumpah org tu xdtg dah nanti...

27 Julai 2011 11:28 PG

ahahahha...

kite slalu duk diam je..bwt2 mcm xde kt umah....

27 Julai 2011 11:33 PG

wahahaha.zalim sgt tu...tpi idea bernas.=p

27 Julai 2011 11:49 PG

ajaran sesat betul kau ni nih.

kang jurujual lelaki tu pun nafsu songsang? Ha!! mana menjadik.

27 Julai 2011 11:57 PG

suka buat muka cikgu disiplin

27 Julai 2011 12:04 PTG

wahahahaaaa!!!
cilakak ko Dek !!!

27 Julai 2011 12:21 PTG

seb baik dok pulau...aman daripada gangguan orang sebegini..hehe..

27 Julai 2011 12:31 PTG

menyorok blakang pintu tertutup sambil tutup mulut.. jawab salam senyap.. lg berkesan! wakakakak..

27 Julai 2011 12:47 PTG

buat bodoh je..
x payah buka pintu~~

27 Julai 2011 12:58 PTG

hehehe .... ada saja idea koo Bujal ... meh sikit pala otak tu share ... tengah kering idea niii

27 Julai 2011 1:03 PTG

'sy xda duet..abah xdak kat umah'

27 Julai 2011 1:18 PTG

aku suke care kau~nak try la nty!

27 Julai 2011 1:44 PTG

Hahaha..idea bagus tapi berisiko.. kena yg datang tu mmg punya nafsu songsang, nak kenakan org, ko yg terkena...tak ke naya.

Kalau makcik-makcik dan kakak2 mmg sesuai sgt pakai trick Kakcik. Ate pun selalu guna pakai.

27 Julai 2011 2:03 PTG

ahahaha ... gile ah!

27 Julai 2011 2:16 PTG

saya jawab salam dalam hati. hihi~

27 Julai 2011 2:18 PTG

Ate gimi five. habislah kali ni bujal.

27 Julai 2011 2:24 PTG

pernah sekali masa duduk rumah bujang
balik2 kerja baju2 di ampaian sume hilang sekaligus dgn hanger..grrrr
termasuk yg dalam2 tu..

27 Julai 2011 2:59 PTG

kalao kamu buat muke perogol waktu berfizikal sekarang.......tiade lg awek akan berkunjung mengetuk pintu rumah....huhuhuhu....

27 Julai 2011 3:34 PTG

yang telefon pun iya jugak nak promo itu ini.. kadang tu jawab jer sorry yer im driving, padahal tengah dok tengok tivi, driving lah sangat, saya ni lesen kete pun takde lagik! :D

27 Julai 2011 4:03 PTG

dduk senyap2 dlm umah
tak payah bukak pintu
tiada ekspresi muka diperlukan

27 Julai 2011 4:06 PTG

buat muka 'gedek'

pon boleh melari kan orang....

27 Julai 2011 9:02 PTG

kalau bujal nak tau.

kak ayu serupa kakcik..
akan kata
saya hanya bibik
hahhaah

27 Julai 2011 9:35 PTG

sekali tgk... org tu benar2 berjiwa songsang...

harharharharhar...

28 Julai 2011 8:16 PG

keh keh keh

kalo yg ketuk tue perogol berjiwa songsang, habis la korang jadi mangsa tau!

28 Julai 2011 8:22 PG

Ha ha ha...Tak takut punnnn...

28 Julai 2011 8:35 PG

@kakcik

keh keh~~makcik licik~

28 Julai 2011 8:36 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

haha~~awek pun takut tengok~~

28 Julai 2011 8:37 PG

@AYuNG

berkemban? haha~~

28 Julai 2011 8:37 PG

@Kakzakie


he~~kalau tak mesti pening dengar loceng sokmo kan makcik?

28 Julai 2011 8:38 PG

@ORLANDO AHMAD

saiko ah kamu~

28 Julai 2011 8:38 PG

@kucingorengemok

seksi kan? hihi~

28 Julai 2011 8:39 PG

@Mommy Fara

kalau mommy buat camtu serius saya cabut! haha~~~

28 Julai 2011 8:40 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

best ah rumah ada guard!

28 Julai 2011 8:40 PG

@alien

hati sejuk kamu!

28 Julai 2011 8:41 PG

@miloais

makcik pernah cakap : mak takde kat rumah!!

28 Julai 2011 8:41 PG

@Bidadari Syurga

buat renungan manja sambil lidah terkeluar sikit~haha~~

28 Julai 2011 8:41 PG

@Afikah Aziz

kesian sale3sman!

28 Julai 2011 8:42 PG

@kaklong

keh keh~~saya pakai cawat besi!

28 Julai 2011 8:42 PG

@Kazaztan Team

uih~~jangan bayangkan~~ngeri!

28 Julai 2011 8:42 PG

@AI

keh keh~~kejar dia!

28 Julai 2011 8:43 PG

@.:nhalilah:.

masa tu bujang kak~~suka ngusik orang~~haha~

28 Julai 2011 8:43 PG

@Penulis Bogel (the naked writer)

rottweiler dan doberman adalah pilihan terbaik!

28 Julai 2011 8:44 PG

@tupaimerah

uih~~jangan!

28 Julai 2011 8:44 PG

@ghost writer

paul ada datang~keh keh~

28 Julai 2011 8:45 PG

@sahromnasrudin

baik pakcik ni~~saya rasa insaf sikit~

28 Julai 2011 8:45 PG

@Ibu n Abah

rumah saya cuma ada pokok je~~mangga tak pernah berbuah~~

28 Julai 2011 8:45 PG

@catherine-

cuba imajin!

28 Julai 2011 8:46 PG

@Eye_nee

daun kesum eh~~

*meh bagi alamat rumah~

28 Julai 2011 8:46 PG

@rATu kEBaYA

hoih~kaedah tu untuk lelaki je~haha~~

28 Julai 2011 8:47 PG

@wahida

siap masuk tv plak~~keh keh keh~~

28 Julai 2011 8:47 PG

@aizamia3

eh seksi tahu!haha~~

28 Julai 2011 8:47 PG

@amirah

haih~~ni yang malu nih~

28 Julai 2011 8:48 PG

@James Alexander

hoih!!

28 Julai 2011 8:48 PG

@aanie

mesti dia tak berani lagi dah~haha~

28 Julai 2011 8:48 PG

@sha a.s

kalau dia intai camna?

28 Julai 2011 8:49 PG

@merahitujambu

untuk lelaki sahaja tahu!

28 Julai 2011 8:49 PG

@PK

aku pakai cawat besi~

28 Julai 2011 8:50 PG

@eLL

setakat kamu buat tak takut pun~~haha~

28 Julai 2011 8:50 PG

@DrSinga

keh keh~~berkesan!

28 Julai 2011 8:51 PG

@lieynanilaz

keh keh~~mana pulau?

28 Julai 2011 8:51 PG

@b a m b a m ' s

keh keh~~tak aci!

28 Julai 2011 8:51 PG

@CassiaSiamea

tak pun pura2 pekak bisu~

28 Julai 2011 8:52 PG

@Chik Att

he~~idea saya pun makin susut makcik weh~~

28 Julai 2011 8:52 PG

@yani

he~~menjadi tak?

28 Julai 2011 8:53 PG

@Cangkul Emas

stanby cawat besi! takut yang datang tu bebtul gay gersang!

28 Julai 2011 8:53 PG

@Ann Huda (Ate)

saya sentiasa pakai cawat besi~gerenti selamat!haha~~

28 Julai 2011 8:54 PG

@nurniyusoff

gurau2 je~haha~~

28 Julai 2011 8:54 PG

@Cik Ina Do do Cheng

keh keh~~saya redha~~haha~~

28 Julai 2011 8:54 PG

@makdara TERdiva

he~~mat gersang mana la yang kebas tu~~

28 Julai 2011 8:55 PG

@Hantu Kak Limah

saya pun tak hingin~~haha~~

28 Julai 2011 8:56 PG

@Lady of Leisure

hoih! akak takde lesen kah?

28 Julai 2011 8:56 PG

@SyidaGorjes

kalau dia gedegang pintu camna?ha~~

28 Julai 2011 8:56 PG

@gedek!

tu gerenti berkesan!

28 Julai 2011 8:57 PG

@Citarasa Rinduan

tapi kak ayu muka lawa takde rupa bibik! camna? haha~~

28 Julai 2011 8:57 PG

@Abang Jonni

aum! i like~~

hahahaha~~

28 Julai 2011 8:58 PG

@MasZuber

nak merasa kaki saiz 10 cuba la buat aksi tu~haha~~

28 Julai 2011 8:58 PG

@geraugebang

he~~cuba datang rumah saya~tengok takut ke tak~haha~~

28 Julai 2011 9:49 PG

mcm mane nak buat muka perogol tu bro? cbe ajar

28 Julai 2011 4:30 PTG

@EZAN IDMA

pandangn buntang lidah terjelir~aum!haha~~

Catat Ulasan