Rabu, 20 Julai 2011

nizam sani bukanlah seorang pensyarah di UPSI

mula :

12.45 tengahari.

tamat :

1.00 petang.

dari tengahari sampai ke petang baru selesai baca buku kawan

mukasurat 28,

cerita yang bawah sekali,

adalah yang paling saya suka.

dan kalau kamu mahu tahu,

cara tulisan saya diinpirasikan dari encik itu,

cuma saya punya panjang sedikit.

apa yang panjang?

~heh~

berinterpretasi lah kamu sesuka hati.

yang sudah maklum harap maklum.
.
.
.
.
.
.
tanya sama kamu,

kalau saya mahu buat buku juga,

kamu mahu belikah?


RM13 saya telah dilaburkan dengan baik sekali.

langsung tiada sesal.

98 comments

20 Julai 2011 7:59 PG

iols akan beli
tanpa rasa sesal
:D

20 Julai 2011 8:00 PG

oh..haritu uncle gedek baca buku ini juga..tahu x sebelum kamu jadi kawan belog sy..sy sudah lama folo kamu diam² sbb tertarik dgn gaya penulisan kamu..bila satu hari kamu folo dan komen di blog sy..sy gembira sgt mcm dpt makan durian..

20 Julai 2011 8:10 PG

pasti kak ati beli

kalau bujal yg tulis
pasti ringkas dan santai :)

20 Julai 2011 8:12 PG

Makcik belum mendapatkan buku itu. Di POPULAR ada tak? :)

20 Julai 2011 8:13 PG

sy nk beli juga..pastikn harganya kurang dri rm15 ye..=P
*wink

20 Julai 2011 8:17 PG

mahu belii

20 Julai 2011 8:24 PG

mahu baca isikandung nya dulu,baru beli..~heheh~

20 Julai 2011 8:25 PG

salam bro
gua beli kalau lu tulis buku ada gambo maya karin

20 Julai 2011 8:55 PG

saya menunggu buku dari bujal .. cepat cepat tulis ..

20 Julai 2011 8:57 PG

eh..bujal nak tulis e-book eh..masyukkk woooo..hehe :P selit2 sikit citer klaka eh..baru besss...

20 Julai 2011 9:03 PG

Pakcik dah pon dapat kan satu beserta otograf.... BANGGA

(meja kamu persis meja pompuan)

20 Julai 2011 9:12 PG

aku mmg tak pernah menyesal beli buku... walaupun kdg2 org komen buku tu tak best... ;p

20 Julai 2011 9:15 PG

Kakak belum memilikinya. Kalau ada peluang nak juga...

20 Julai 2011 9:18 PG

makcik ni malas nak baca buku..
buku banyak...
malas yg iyernyer...

20 Julai 2011 9:20 PG

di mana nak dapatkan buku ni.. ?

20 Julai 2011 9:22 PG

buat la buku jugak..pasti ada yg beli...hehehe

20 Julai 2011 9:25 PG

saya menyokong dan pasti akan beli buku hasil nukilan kamu!

botol dah dpt! yeay!

20 Julai 2011 9:25 PG

setuju ngan uncle gedek, meja Lu mcm meja makwe2... ni yg rasa nak terpikat kat Lu ni...

20 Julai 2011 9:25 PG

jual murah2 sikit la bujal
dengan saya kasi diskaun 85% la
amacam

20 Julai 2011 9:35 PG

bujal~ i adore u~ ;p

20 Julai 2011 9:36 PG

nk kena beli gak nih...

bujal.
barang yg kamu hantar sudah sampai.
dah guna pun...

terima kasih ya.




.

20 Julai 2011 10:03 PG

ada pot pourri kah??
untuk tiap tiap pagi bawak ke jamban kah?

20 Julai 2011 10:15 PG

- patut la bujal pandai berbahasa puitis...

20 Julai 2011 10:17 PG

macam best aja.,.

20 Julai 2011 10:18 PG

jangan pernah kesal untuk sebuah buku.

20 Julai 2011 10:34 PG

pasti aku beli. nak saennn sekali yek.

20 Julai 2011 10:36 PG

kak ayu angkT RM tinggi2............

bujal.. kak nak beli 3 naskah

20 Julai 2011 10:39 PG

tersusun rapi meja bujal. susah nak tgk meja lelaki sekemas meja bujal.




atau bujal tumpang amek gambar kat meja jiran sebelah?

hehehe

^_^

nak dapatkan satu jugak buku itu

20 Julai 2011 10:49 PG

saya suka beli buku apa-apa pun sbb nak resit utk claim tax.hehehee

20 Julai 2011 11:09 PG

Bujal mahu bikin buku..makchik akan beli..pembeli pertama dapat tak botol air itu..makchik termimpi2 dapat botol itu..tp apakan daya...makchik redha dgn hanya melihat gambarnya di bloq dodocheng..

Mana mau dapat catatan Nizam Sani itu...

20 Julai 2011 11:09 PG

cepat bujal.. nampaknya ramai yang menanti buku dari tulisan kamu... tak terkecuali makcik pun

20 Julai 2011 11:20 PG

dah beli jugak buku nizam sani. ^^ khatam dalam masa tak sampai 30 minit. senang nak hadam. kalau bujal buat juga, sila autograf sekali gambar ainul ye... :D

20 Julai 2011 11:24 PG

mesti beli punya..
support kawan2..

20 Julai 2011 11:56 PG

terima kasih kerana beli.
kemasnya meja.

20 Julai 2011 12:16 PTG

kalau tersesal camno??? heheehheeee

20 Julai 2011 12:38 PTG

Pakcik tahu. Meja kamu sebenarnya tidak sebersih itu kan? Kamu upah cleaner hiaskan meja kamu sebelum ambil gambar. Sungguh ramai yg terpedaya! ~hahahaha..

ps: cayalah boleh buat buku si NizamSani tu...malangnya, pakcik tak punya masa nak baca buku, asyik tido!

20 Julai 2011 12:46 PTG

aku pasti beli... tapi make sure ada free gift botol air skali... hehehe...

20 Julai 2011 1:20 PTG

Aku dah takde masa nak membaca sekarang ni. Novel2 yg aku beli dari Expo di PWTC pun tak mula lagi...
huh !


tapi kalau free nak jugak.. ;o)

20 Julai 2011 1:25 PTG

mana bole cari ini buku?

20 Julai 2011 1:45 PTG

cik ina suka baca tapi kena tengok gaya penulisan sipenulis cam mana dulu.

20 Julai 2011 2:57 PTG

kamu sudah kembali.ahernya.ramai juga kawan blogger yg dah buat buku skarang.
kalau kamu buat buku,jangan lupa selitkan name saya.xpayah letak link sangat pon xpe..keh3 :P

ya,kamu bukan yg pertama kate saya makin montel.makanya saya harus percaya! -.-'

20 Julai 2011 4:00 PTG

aku pergi time dia launch buku ni. kelakar betul time dia rasmi. seorang yg amat pemalu disamping ditemani bini beliau

20 Julai 2011 4:34 PTG

ya! dia punya pendek
tapi kamu punya panjang



ENTRY lah!

20 Julai 2011 5:38 PTG

pinjam boleh...keh3

20 Julai 2011 6:49 PTG

pasti beli..cerbuat dulu..=p..kalau percuma lagi syok baca..=p

20 Julai 2011 8:13 PTG

j.k.rowling bukan la mak harry potter.

20 Julai 2011 8:59 PTG

tiada duit tiada buku tiada buku tiada ilmu...:)

20 Julai 2011 11:21 PTG

nk pinjam! gile kedekut nk beli...ahaha

21 Julai 2011 12:19 PG

hehehe blog pun dah kurang2 idea nak update hari2 , tulis buku konon .

*mematahkan semangat tak?*

21 Julai 2011 8:17 PG

@miloais

saya nak karang buku hutang je~~haha~

21 Julai 2011 8:17 PG

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty

*terharu gila.

21 Julai 2011 8:18 PG

@Ati Masrif

yang sebenarnya saya takde idea~haha~~

21 Julai 2011 8:18 PG

@kakcik

buku ni dijual dipasaran gelap je makcik~~atayu makcik ble order kat blog tuan pencipta buku~~

21 Julai 2011 8:19 PG

@yani

haha~~saya jual 50 sen je~

21 Julai 2011 8:19 PG

@EZAN IDMA

tapi saya tidak mahu jual~haha~~

21 Julai 2011 8:19 PG

@kaklong

kalau saya letak gambar saya posing seksi kat muka depan mesti makcik terus beli kan?

21 Julai 2011 8:20 PG

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o

aku letak gambar aku tepi swimming pool ble?

21 Julai 2011 8:20 PG

@Cik Pah

malas,pen takde dakwat~haha~~

21 Julai 2011 8:21 PG

@Ayuraza

tulis e book lambat kaya~lagipun senang orang cetak rompak~haha~~

21 Julai 2011 8:21 PG

@gedek!

meja saya perempuan yang kemaskan~haha~~

21 Julai 2011 8:22 PG

@ejaMaria

saya kalau buku mahal nak mapus tapi isi ntah apa2 akan menyesal jugak kak~haha~~

21 Julai 2011 8:22 PG

@Kakzakie

boleh order kat blog nizam sani.

21 Julai 2011 8:22 PG

@Ibu n Abah

hamboi makcik ni~~haha~~

21 Julai 2011 8:23 PG

@aizamia3

blog nizam sani~yay~

21 Julai 2011 8:23 PG

@Khairul Antasha

kalau cukup 1000 orang nak baru saya tulis~haha~~

21 Julai 2011 8:24 PG

@Mommy Fara

botol tu best kalau isi air sirap!haha~

21 Julai 2011 8:24 PG

@ORLANDO AHMAD

kemas sebab aku ada amah sendiri kat ofis~haha~

21 Julai 2011 8:25 PG

@alien

aku jual harga rm1500~so lepas tolak 85% kamu masih sanggup bayar?haha~~

21 Julai 2011 8:25 PG

@catherine-

malu ah~

21 Julai 2011 8:25 PG

@tasekM

botol tu ajaib~isi air kosong akan rasa milo~

21 Julai 2011 8:26 PG

@DrSinga

pot pori kawan bagi la kakak~jamban saya sentiasa wangi~haha~~

21 Julai 2011 8:26 PG

@AI

manada puitis kak~~he~~

21 Julai 2011 8:27 PG

@bact.

nizams ani memang seorang yang menyeronokkan~~

21 Julai 2011 8:27 PG

@ghost writer

lagi2 yang berjudul hustler atau penthouse~aum!

21 Julai 2011 8:28 PG

@erysweetie

saya letak cap jari sekali~haha~~

21 Julai 2011 8:28 PG

@Citarasa Rinduan

beli banyak2 buatpe kak?he~~

21 Julai 2011 8:29 PG

@NM02

meja saya ada orang yang kemaskan~haha~~

21 Julai 2011 8:29 PG

@SyidaGorjes

licik~haha~~

21 Julai 2011 8:30 PG

@Eye_nee

pembeli pertama saya bagi frame yang ada gambar saya beraksi manja~boleh?

21 Julai 2011 8:30 PG

@rATu kEBaYA

tetiba rasa malas~haha~~

21 Julai 2011 8:31 PG

@Sab Buenoo

saya letak fotostat ic saya sekali~haha~~

21 Julai 2011 8:31 PG

@PUTUBAMBU

tq kak!

21 Julai 2011 8:31 PG

@nizamsani

haruslah kemas~nak dapat APC~

21 Julai 2011 8:32 PG

@sahromnasrudin

wang tidak akan dikembalikan semual~haha~~

21 Julai 2011 8:32 PG

@Daddy Ziyyad

yang sebenarnya meja saya penuh lipas~haha~~

21 Julai 2011 8:33 PG

@James Alexander

aku bagi freegift pinggan~ala2 beli sabun basuh baju gitu~haha~~

21 Julai 2011 8:34 PG

@a.z.r.i.n.a.03.07

hamboi~haha~

21 Julai 2011 8:34 PG

@MasZuber

blog nizam sani ada~he~~

21 Julai 2011 8:35 PG

@Cik Ina Do do Cheng

makcik suka penulis yang camna?he~~

21 Julai 2011 8:35 PG

@aleen aiden

hai montel!he~~

21 Julai 2011 8:36 PG

@eszol raar

orangnya hensem kah?

21 Julai 2011 8:36 PG

@makdara TERdiva

MDT bijak!haha~~

21 Julai 2011 8:37 PG

@RepublicAku

sori bang~~buku tu saya da frame mati lekat kat dinding~haha~~

21 Julai 2011 8:37 PG

@merahitujambu

percuma takde untung lah!

21 Julai 2011 8:38 PG

@Cangkul Emas

lulz~

21 Julai 2011 8:38 PG

@Bigdaddyz

pokoknya duit~he~~

21 Julai 2011 8:38 PG

@sha a.s

trade in dengan coklat saya terima~haha~~

21 Julai 2011 8:39 PG

@HEROICzero

baiklah abang~

*okay face.jpg

Catat Ulasan