Selasa, 13 Disember 2011

kalis modernisasi.

ahad lepas,

melaksanakan rutin bulanan,

balik kampung jenguk emak.

bosan duduk dalam,

saya bawa ainul duduk dekat anjung dapur.

(rumah kampung yang tipikal depan belakang ada anjung kalau kamu mahu tahu)

dekat luar hiruk pikuk.

anak-anak jiran sedang main baling selipar.

saya terkesima sekejap.

kampung saya,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
rupanya masih kampung.

keh keh~


apa kes sedondon?

saban tahun kami jadi penyambut tetamu setiap kali majlis hari jadi Sultan Selangor.

baju percuma tahu!

55 comments

13 Disember 2011 8:23 PG

baju percuma?..tahu en! :D

13 Disember 2011 8:32 PG

Di mana kampung bujal? Aku suka kampung yang masih kampung, rumah yang tipikal, yang terpelihara dari gergasi modernisasi dan sejujurnya aku mencari kediaman sedemikian.

13 Disember 2011 8:34 PG

seronok bila kampung masih seperti kampung kan...damai je rasa;)

13 Disember 2011 8:39 PG

suasana kg best!

untunglah tiap thun dpt bju pree

;)

13 Disember 2011 8:39 PG

bagusnya sbb masih ada juga permainan masa kita kecik dulu dimainkan..


baju kaler purple sy suka

13 Disember 2011 8:39 PG

seronoknya main baling selipar!

13 Disember 2011 8:44 PG

wah...sakan bergaya...

orang selangor cuti kau x la ek...

kampung yang masih kampung lah best...

13 Disember 2011 8:45 PG

tiap tahun baju sama kaler ke?

13 Disember 2011 8:49 PG

marah sultan kamu, mana boleh membazir beli kain banyak²

13 Disember 2011 8:57 PG

Mesti dah banyak koleksi baju melayu kamu. :)

13 Disember 2011 9:13 PG

pakcik nak tanya sultan pakcik lah, nak tak dia beri pakcik baju melayu free..

13 Disember 2011 9:17 PG

kerabat diraja rupanya....!

ampon tuanku!

13 Disember 2011 9:30 PG

Bujal, penyambut tetamu pempuan pun ade tak?

Mcm best je keje Bujal nie kan?

13 Disember 2011 9:42 PG

adakah setiap tahun baju yg sama?

13 Disember 2011 9:43 PG

hehe.. sedondon comel..

13 Disember 2011 9:59 PG

hurm seronok kn bila kampung masih kampung...kampung saya sudah kurang kampung...cuma yg masih kekal adalah sunyi...encik saya ckp kampung saya mcm resort...cukup sunyi (jiran2 jauh)hehehe...

13 Disember 2011 10:05 PG

bdk skrg kalau tak tahu pun jd tahu, sbb upin ipin kan suka main baling selipar. Loike Upin ipin ;)

13 Disember 2011 10:46 PG

cik ina suka kampung yang masih kampung, kalau kampung yang tak kampung cam mana plak tu.

13 Disember 2011 10:54 PG

marhaban ke bang? keh3

13 Disember 2011 10:58 PG

kampung kamu kat mana ..?

baju tu boleh buat bj raya tahun depan :)

13 Disember 2011 11:40 PG

masa kecik2 dulu, bila main baling selipar.. selipar tatseng diharamkan. ajer giler.. lebam keting wey kalau kene. selipar tatseng tu keras nak mamTUT!

13 Disember 2011 11:51 PG

Brother yg sorang tu pakai samping baju keluar...itu cara ikat Johor kalau tak silap...marah sultan selangor nnt...

13 Disember 2011 11:55 PG

untunglah masih kampung. kalau sudah bandar, susah pula

13 Disember 2011 12:01 PTG

Penyambut tetamu biasanya yg cantik dan hansem kan...

Baju free tu yg best:)

13 Disember 2011 12:05 PTG

save budget utk baju raya tahun hadapan...:)

13 Disember 2011 12:08 PTG

Bestnya masih ada kampung. Kampung saya dah di penuhi semak samun sbb dah lama tinggal.

13 Disember 2011 12:13 PTG

bestnya... tak kesah la penyambut tetamu pun... janji baju free... ;p

13 Disember 2011 12:18 PTG

mcm ahli nasyid dah aku tgk...

13 Disember 2011 12:45 PTG

dan...hari raya tahun depan mungkin kite pakai baju raya yg sama kaler.. :)

13 Disember 2011 12:45 PTG

Bagus.
Aku sangkakan permainan baling selipar dah terkubur.

13 Disember 2011 1:03 PTG

agak2 lebih boleh tolak ke bandel baju tu. kehkeh

13 Disember 2011 1:14 PTG

nampak kacak bergaya bila sedondon semua...hehe

free pulak tu!

13 Disember 2011 1:26 PTG

takpe bujal.. baju percuma boleh recycle untuk raya tahun depan.. keh keh keh..

13 Disember 2011 1:54 PTG

cantik kaler baju hehehe

13 Disember 2011 2:00 PTG

ko keja ape yek?

sama mcm aku..ke?

keja dibwh kerajaan negeri slgr..huhuhu

13 Disember 2011 3:41 PTG

nape tak amik gambar rumah kampung tu.. rindu dengan suasana kampung..

13 Disember 2011 3:57 PTG

Best laa kalau kampung masih lagi ada suasana kampung susah nak cari pada zaman srkg nie.. lagi pun byk kampung dah sunyi sepi..

Bagus laa dpt baju sedondon percuma plak tuh.. :)

13 Disember 2011 4:22 PTG

kamu comel bujal xxx

13 Disember 2011 4:36 PTG

selain baju, makan juga dapat ye dak?

13 Disember 2011 4:38 PTG

ingatkan kumpulan marhaban tadik..hehe

mainan baling selipar adalagikan masa sekarangnie..mcm citer upin ipinpun dorg suka main baling selipar

13 Disember 2011 5:34 PTG

kenapa kamu kelihatan seperti sedang menarik baju free itu di bahagian perut.....

13 Disember 2011 6:24 PTG

jambuuuu bro bujal

13 Disember 2011 7:06 PTG

eeemmmm terkenang anjung rumah nenek yang dah tiada .....

13 Disember 2011 11:00 PTG

mesti dalam gobok baju banyak baju melayu free yer?

13 Disember 2011 11:48 PTG

untungla
tiap2 tahun xyah beli baju raya!

13 Disember 2011 11:56 PTG

kmpg sy dah tak kmpg..tak nampak lg org main tuju kasut..

wao baju percuma.,untung tak payah buat baju melayu utk p solat jumaat.hiks..

14 Disember 2011 1:20 PG

comelnyer baju~~~~

kih3

14 Disember 2011 8:37 PG

cntekkkk :)

14 Disember 2011 4:03 PTG

main baling selipar..wuh! itu kenagan lama..

*berpantun sempena "salam Bersambut Ukhuwah Bertaut" di blog pcl...silakan kalau sudi menjengah..

14 Disember 2011 4:27 PTG

Saya terkasima setiap kali berada di kg yg masih kg terutama rmh mertua saya.

BTW, penuh lemari dgn baju percuma, ye? Hihihi.

14 Disember 2011 4:59 PTG

yg penting kalernya sangat menarik,Jal.purple tuh..

14 Disember 2011 5:22 PTG

posing boleh tahan !

15 Disember 2011 9:44 PG

perghhh....daddy ziyyad jeles tak tgok ko hensem2 dan macho ni bujal...?heheheh

free ek????

bestnya....heheheh...semua yg free tu mesti org suka kan...ade tak ek org nak bg kete free???heheheheh

15 Disember 2011 10:30 PG

baju percuma???
kaya eh gomen selangor...
ehehehehe

15 Disember 2011 9:33 PTG

kampung masih kampung. itu baru best!

=P

Catat Ulasan