Rabu, 9 Mei 2012

untung mereka.

abang felda datang tempat kerja saya

mahu bayar cukai katanya

abang felda selesai bayar kemudian kami borak,

saya tepuk-tepuk bahu abang felda :

"untung lah~rm15000.."

"ceh~kau ingat banyak sangat ke? bahagi mak bapak dengan aku dapat rm5000 je sorang.."

senyum saya terus jadi tawar.

impian untuk minta abang felda belanja teh tarik halia berkecai.

dan dalam masa yang sama di hati ini,

enam tujuh kali juga saya membinatangharamkan abang felda.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"ceh~kau ingat banyak sangat ke?"

punya lah saya marah.

47 comments

9 Mei 2012 9:50 PG

tak reti bersyukur pya orang..nak sama2 tumpang lepuk abg tu boleh?

bujal..insyaallah saya dan geng gila2 smpi umah bujal sabtu ni..hrp2 juga tak sesat jalan..boleh kan saya bawa kawan extra seketul dua? eh...

9 Mei 2012 9:54 PG

x reti nak bersyukur namanya tu..
mencik

9 Mei 2012 9:57 PG

tu taktik supaya tak payah belanja kamu teh tarik halia

9 Mei 2012 9:58 PG

@Dee

no problem!

9 Mei 2012 9:58 PG

@cheqna

rm5k pada dia macam 5 ringgit je kot~~

9 Mei 2012 9:59 PG

@kucingorengemok

gile kedekut~~

9 Mei 2012 10:02 PG

Utk jangka panjang memang tak banyak sebab belum tentu saham FELDA akan mencanak selepas ini... Dibuatnya menjunam teruk mereka...

9 Mei 2012 10:04 PG

abang felda nak simpan duit
buat masuk MLM kot.

9 Mei 2012 10:08 PG

@Kakzakie

saya marah sebab dia tak belanja saya~~keh keh~~

9 Mei 2012 10:08 PG

@bact.

gamaknya~keh keh~

9 Mei 2012 10:12 PG

wow. riak.

9 Mei 2012 10:17 PG

tak bersyukur kah??

9 Mei 2012 10:18 PG

tuh lah manusia.. tak pernah bersyukur.. rm5000 dpt.. belanja teh tarik secawan x luak pon la duit tuh..


*pssst, abg bujal, saya join kak dee terjah sana jugak sabtu neh*

9 Mei 2012 10:19 PG

@gadisBunga

mungkin kot~~

9 Mei 2012 10:19 PG

@:: Mrs.Eady ::

tak cukup katanya~~

9 Mei 2012 10:20 PG

@*SiRibenMerah

alright~~da agak da riben merah mesti ikut punya~~

9 Mei 2012 10:32 PG

sabo je la hehe

9 Mei 2012 10:40 PG

@KhaiRin : anies

saya kecewa kak~~

9 Mei 2012 10:45 PG

padan muka keh keh keh

9 Mei 2012 11:08 PG

cheh.. tak reti bersyukur langsung.. nampak sangat nak bolot semua kalau boleh..

9 Mei 2012 11:34 PG

RM5K tak banyak? Mungkin harta dia dah melimpah ruah kot! ;-)

9 Mei 2012 11:37 PG

duit jugak tu...
bersyukur patutnya...

9 Mei 2012 11:39 PG

rugi je PM melabur banyak2 kat felda tu... :(

9 Mei 2012 11:40 PG

RM15000 utk org kebykkan macam aku ni.. besar ertinya..

sound le abg tu.. bersyukur je lah bang.. daripada takde..

9 Mei 2012 11:49 PG

banyak tu. tiap-tiap tahun dapat plak tu. ada ke dia cakap camtu. dah la tak aci.

ngan mak bapa pun berkira apatah lagi dengan member2. emo.

9 Mei 2012 12:06 PTG

ko ada men-tahi kan abg felda yang tak tahu dek untung tu tak? ahahaha

9 Mei 2012 12:21 PTG

tak sedar dek untung,rezeki tuu..diperlekeh-lekeh kan...
kaklong dan suami anak FELDA gak,takat teh tarik halia tu boleh ajer kaklong belanja ko daik...buang angin tu banyak2....hahahah!

9 Mei 2012 12:21 PTG

nape tak cakap..untung dapat..dari yg satu sen pon tak dapat..habok pun tarak..haha

9 Mei 2012 1:01 PTG

tu namanya tak reti bersyukur

9 Mei 2012 1:38 PTG

kurang-kurangnya dapatlah juga kan. :)

9 Mei 2012 2:09 PTG

RM15K dpt RM5 ribu kira okey laa..tuh sapa nak bagi kan..

9 Mei 2012 4:07 PTG

Aduh...manusia.

=(

9 Mei 2012 5:54 PTG

aku setuju dgn kog.
yg sebenarnya dia tak nk belanja ko bujal.

tak mengapa bujal.
nnti kita mintak kog belanja.

hi kog..

:)




.

9 Mei 2012 7:50 PTG

Dia dah kaya kot... Tu yg tak dpt heran 5000 ringit..
Tak bersyukur..kalau kakain terguling2 dpt tau..

9 Mei 2012 8:49 PTG

x bersyukur namanya tuh..

10 Mei 2012 9:04 PG

tak bersyukur....

10 Mei 2012 1:54 PTG

x bersyukur nama nye tu

10 Mei 2012 4:48 PTG

5K tu banyak woi!

11 Mei 2012 1:12 PG

blh dpt perabut 3,4 bijik kot! huuuu

12 Mei 2012 9:48 PG

salam bujal,
amboi masing masing ..trus kutuk abg tu tak bersyukur..mana korang tahu dia tak bersyukur..ni cerita sebelah pihak abg bujal..

jgn cepat menghakimi orang kawan kawan

13 Mei 2012 4:25 PTG

sikit atau banyak....syukur sebab dapat durian runtuh

ini tak asyik komplen tak cukup jer..agak2 kalau bagi 1 juta baru senyum sampai ke telinga kot..heee geram..

14 Mei 2012 12:29 PTG

dah besa dapat banyak kot, 5K tu selit celah gigi je kot bagi dia.. huhuu..

14 Mei 2012 2:12 PTG

mungkin abang felda takut dari teh tarik bertukar ke ABC special pada esoknya dan vanilla chocolate shake pada lusanya & melarat ke capucino late pada tulatnya pulak...


rambur sama hitam, hati lain2 bro.. jom saya belanja sirap bandung

14 Mei 2012 5:27 PTG

Jom lah..setakat teh tarik..akk ada 50 sen jer ni....nnt akk kawtim dgn mamak tu lagi singgit...Jommm....

14 Mei 2012 7:32 PTG

peh.
cara cakap macam duit sendiri je.



taktau bersyukurrrrrrr

*stress!*

15 Mei 2012 10:57 PG

dai nak sapu semua 15k

17 Mei 2012 1:58 PTG

rm5000 sikit kata dia?
alahai...so bape juta yg dia rasa banyak?emm entahlah

Catat Ulasan