Isnin, 28 Mei 2012

penuntut hak entah apa.

"u tolong check saya punya ic boleh? itu bantuan banjir punya.saya sudah register"

saya taip nama encik itu dalam kotak carian.

TIADA REKOD.

"sori uncle,u punya nama takde lah.."

encik itu mengeluh.

"rumah uncle teruk ke masa banjir hari tu"

"teruk wo...itu kerusi meja semua kaki hancur!"

"uncle duduk mana?"

"flat pandamaran sana.."

"tingkat berapa??"

"tingkat tigaaaaa"
.
.
.
.
.
.
.
.
.
saya senyum.

uncle diam muka ketahuan menipu.

"kerajaan selalu tipu kita punya duit..kita mesti ambil balik ma..."
.
.
.
.
.
saya syak sekarang era buat baik berbalas jahat,buat jahat berbalas jahat sudah bermula barangkali.



memang lah klang dilanda banjir pada masa itu,

tapi tidak lah sampai tenggelam bangunan 3 tingkat.

keh keh~

38 comments

28 Mei 2012 8:56 PG

bab tuh diorg je la betul... bab lain sume kerajaan salah.. bangang!!

28 Mei 2012 8:57 PG

Hahahahahah! Apelah.....tak ke malu bile kantoi free mcm tu? Aisehhh!

28 Mei 2012 9:07 PG

Kalaulah air tu sampai ke tingkat tiga....!!!

28 Mei 2012 9:23 PG

hahahaha...kaunter kau ni Bujal, "Kaunter Serba Boleh" kah? Sampai urusan nak claim banjir pun boleh tanya kat situ?

28 Mei 2012 9:42 PG

tapi banjir sampai kat leisure mall tau...

28 Mei 2012 9:50 PG

kerusi meja dia dah lama tak tukar,sbb tu hancur..dia nak klim beli baru hahahaah

28 Mei 2012 9:51 PG

woi..tak baik menipu..tu bukan duit kerajaan..tu duit rakyat marhaen..

28 Mei 2012 10:15 PG

ahahaha..agok agok la pakcik..orang lain makan duit haram takkan kita nak makan duit haram sama..

28 Mei 2012 10:18 PG

Teru tepuk sendiri punya dahai...terkena aku...hahahaa...

28 Mei 2012 10:22 PG

keh keh keh. ketipuan juga mesti ada ilmu. saya di tingkat 14, agak-agak air naik tak? air liur pun tak naik, dia turun bawah time ludah tu. ok. bye

28 Mei 2012 10:29 PG

hahahaaha

bijak bijak si bujal bijak!

28 Mei 2012 10:46 PG

HAHHAA

OK

28 Mei 2012 10:52 PG

hahahahahaha...

28 Mei 2012 11:13 PG

hahaha.. kantoi!
soalan perangkap bujal terbaik! hehe

28 Mei 2012 11:20 PG

aduhaiii..mcm ni pun ade ka??

28 Mei 2012 11:22 PG

awak bijak bujal!

28 Mei 2012 11:57 PG

ngok ngek la uncle nih... babab karang... ;p

28 Mei 2012 12:03 PTG

bagus btoll unckle tu nak troll abam bujal neh
hahahah

28 Mei 2012 12:36 PTG

hihi. main troll troll lak dia

28 Mei 2012 1:51 PTG

Adohai uncle...tak baik pun tipu pun...kerajaan tak lulus punya tipu sikit2 ini mcm uncle....kalau 250 juta maybe buleh maaaaa...

28 Mei 2012 2:13 PTG

nak menipu tak kena cara!!...haha.

28 Mei 2012 2:52 PTG

alahai...kesian pulak..

28 Mei 2012 4:14 PTG

uncle tu mesti mata sepet kan bujal?

;) hehehe

28 Mei 2012 4:31 PTG

haha..macam macam

28 Mei 2012 6:30 PTG

ala uncle.....tarak rezeki ma mau dapat itu duit free..

haha~~

28 Mei 2012 8:44 PTG

bujal, awak buta ke? tengok gambar tu pun dah tahu dalam dia melebihi 3 tingkat! media pandai menipu kita

29 Mei 2012 1:02 PG

Kalau sampai ke tingkat 3 aku rasa klang dah boleh dipadam dari peta malaysia

29 Mei 2012 4:11 PG

era 2 salah, maka salah satu akan menjadi betul. heh..

29 Mei 2012 7:18 PG

kerusi meja hancur sebab dah reput. Tak semua orang pandai menipu.

29 Mei 2012 9:50 PG

sian uncle tak pandai nak menipu...hehehehe

29 Mei 2012 10:29 PG

tak pandai menipu .kan dh kantoi

29 Mei 2012 11:44 PG

hakhak...tak beragak uncle ni menipu..baik cakap rumah kat bawah tanah...lagi senang!

29 Mei 2012 11:50 PG

cait!!

banyak busuk itu orang!

29 Mei 2012 1:37 PTG

mesti dia terlupa skrip sebelum 'lakonan' tu..

29 Mei 2012 2:19 PTG

melampau2 uncle nih!

29 Mei 2012 5:14 PTG

adakah uncle di Klang mmg suka begitu?

30 Mei 2012 6:07 PTG

heee.. len kali nak menipu kena la bersiap siaga ...

30 Mei 2012 9:43 PTG

Hahahaha!Entry pendek, menarik dan CERDIK!

Catat Ulasan