Jumaat, 25 Mei 2012

kisah singgam warna separuh hitam separuh putih dengan ibu jari.

1996

"ko tunggu jap,aku nak tunjuk ni!"

entah apa kena abdul salam pagi itu.

teruja satu macam.

kemudian abdul salam sumbat dua biji gula-gula getah dalam mulut beliau.

dan saya serupa orang bodoh menunggu entah apa yang abdul salam hendak buat.

"ha..ko tengok ni...."

abdul salam menghasilkan belon dari gula-gula getah yang dikunyah.

punyalah besar.

"ko boleh buat ke????"

saya geleng kepala.

saya bengkokkan ibu jari,

saya tunjuk kepada abdul salam.

"ko boleh?"

giliran salam geleng kepala.

lalu temetrai satu kesimpulan,
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
kita ada lebih,

kita ada kurang.

janganlah sombong-sombong.


kelebihan yang tidak ada guna.

keh keh~

38 comments

25 Mei 2012 9:28 PG

same-same belagak..kekekeke..gurau je :)

25 Mei 2012 9:31 PG

mmg pelik!! :)

25 Mei 2012 9:34 PG

ngeri

25 Mei 2012 9:36 PG

mana la tau kut2 ada benda2 emergency satu hari nanti brguna jugak..heh

25 Mei 2012 9:37 PG

kelebihan masing2..:P

25 Mei 2012 9:38 PG

ahahaha..puas aku pintal jari aku, tak boleh!

25 Mei 2012 9:38 PG

alahai~

25 Mei 2012 9:45 PG

wah...hebat w/p tiada guna....

25 Mei 2012 9:49 PG

xpasal² sy try buat ibu jari tu.. adehla

25 Mei 2012 9:50 PG

Makchik cuba buat mcm yg Bujal buat ni....tak boleh la....tak apalah makchik redha jer dgn diri....

25 Mei 2012 9:53 PG

ibu jari saya dah nak terkehel sebab tiru kamu bujal.

25 Mei 2012 9:53 PG

alahai..tak boleh la pulak...
sakit dah jari ni..kang terseliuh la pulak...

25 Mei 2012 10:03 PG

Masing2 ada kelebihan tersendiri...

25 Mei 2012 10:13 PG

Jika dolu2 boleh masuk sarkas...
Hehehe....

25 Mei 2012 10:15 PG

ada guna la
boleh buat magic show! kekeke

25 Mei 2012 10:20 PG

kalau kelebihan lipat jari oleh bantu palestin, dah lama abang bujal jadi askar

kehkehkeh

25 Mei 2012 10:36 PG

alahai, terpeleot ni ha (try buat, memang takdo pekdah)

25 Mei 2012 10:42 PG

hehehe.. tengok jer gambar cecepat try buat.. tak bleh la.. memang satu kelebihan untuk awak..

25 Mei 2012 10:46 PG

Hehe.... kakak pulak dah nak cuba buat tak bolehlah...

25 Mei 2012 10:58 PG

*o*

ngangaaaa

25 Mei 2012 11:32 PG

tak sakit kah??? :o

25 Mei 2012 11:57 PG

dee pun cuba pintal jari..xleh gak..hahaha..

anak dee..si mimi dgn suami boleh gerakkan dua2 cuping telinga..mcm elephant dee tgk..hahaha..

25 Mei 2012 12:24 PTG

sakit jari saya! sbb nak try buat camtu jugak.

25 Mei 2012 12:29 PTG

Gile hebat! Tak terkehel lak jari! Heee~

25 Mei 2012 12:48 PTG

opss.. dah cuba tp x blh.. ;)

25 Mei 2012 1:16 PTG

ni mesti spesis lain nih..kihkih..jgn marah aaa

25 Mei 2012 3:38 PTG

dua2 belagak ek...hehehehee

25 Mei 2012 4:09 PTG

terkehel apa ini?...

25 Mei 2012 4:38 PTG

macam subjek sains form 1 je.. hahaha.. topik cubaan bengkok jari..
gulung lidah.. lipat kelopak mata.. hehehe.. kita kena terima org lain se adanya supaya org terima kita seadanya jugak :)

25 Mei 2012 4:48 PTG

kita geng! aku boleh bengkok ibu jari juga! belah kiri, tapi sampai sekarang aku taktau untuk buat apa.

25 Mei 2012 6:08 PTG

sungguh takde pekdah,kikiki....

26 Mei 2012 12:24 PG

tapi nampak hebat...
hehehe

26 Mei 2012 9:36 PG

hahaha. Boleh je buat ibu jari mcm tu..heheehe

26 Mei 2012 10:24 PG

Itulah kelebihan dan kekurangan setiap org ada keistimewaan tersendiri.

29 Mei 2012 11:48 PG

ehh.. saya boleh!!

jap nak ambik kamera!!

1 Julai 2012 1:43 PTG

adik*

1 Julai 2012 1:43 PTG

adik*

Catat Ulasan