Khamis, 24 Mei 2012

lima orang kongsi satu bilik air.

























sehelai not seringgit dengan lima keping duit 5 sen sahaja.

semenjak mula berkeluarga sampai sekarang,

jumlah bil berlegar sekitar dua ringgit.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"gile ko bujal!mandi ke tak??".
.
.
.
.
.
.
hari-hari saya mandi lah.

kemudian saya tunjuk bawah lengan saya yang ada haruman johnson & johnson baby bath sebagai bukti.









*pendek cerita duduk selangor air percuma.

alhamdulillah.

42 comments

24 Mei 2012 10:04 PG

bill 0 ringgit tetiap bulan. kalau kene bayo maksudnya ada paip bocor. :D

24 Mei 2012 10:07 PG

tiap2 bulan mesti kena bayar jugak...paling tinngi rm22...
ramai kat rumah ni...hahahah!

24 Mei 2012 10:08 PG

bil saya tiap2 bulan RM 0.00
(eh, saya mandi tapi!)
Alhamdulillah :D

24 Mei 2012 10:14 PG

nak kena pindah rumah atas tanah gamaknya..apartment tak dapat keistimewaan yang sama! bil belas2 hengget tetap kena bayar..

24 Mei 2012 10:19 PG

bestkan dok selangor .......

ehheheheh ... pru13 .... lepas tu kena bayar ka tak

24 Mei 2012 10:24 PG

hamboii seronok..

24 Mei 2012 10:32 PG

patot la rumah sewa aku tak pernah bayar sampai kena potong.

24 Mei 2012 10:33 PG

Alhamdulillah. :)

24 Mei 2012 10:35 PG

bestnya. boleh la lagi sekali pangkah yg sama ye? Hehehe

24 Mei 2012 10:45 PG

pow sabun anak la tu

24 Mei 2012 10:59 PG

xpernah tgk bil air sy sbb dak umh yg smpn.. hahaha..

24 Mei 2012 11:05 PG

kulit selembut sutera..
ini betul2 miracle ni..kitorng 4 orang kongsi bilik air waktu keje xde kat umah pon lebih 10 hengget sebulan

24 Mei 2012 11:05 PG

rezeki tu..

24 Mei 2012 11:07 PG

tiap2 bulan bayar rm 10.00..

24 Mei 2012 11:08 PG

Kat rumah makchik 20 henggit bill air BUjal..walupun pengunaan dlm rumah kurang...kat luar rumah banyak...Makchik banyak ambil anak angkat kat luat rumah....Anak Bunga Kertas...anak serai....anak daun kunyit....anak kektus...hari2 depa ni mandi lama....

24 Mei 2012 11:19 PG

kebelakangan ni ai kena bayar dekat RM10.. mungkin sebab ai dok cuti panjang ditambah anak2 kalau bab mandi berjam2 lama dalam bilik itu.. mungkin itu salah satu penyebab kena bayar bil air..

apa-apapun tetap bayar agar takde tunggakan walaupun sikit..

24 Mei 2012 11:24 PG

bestnya....

24 Mei 2012 11:33 PG

hahhahaa..tunggulah wehhh..aku eksyen dgn bil Syabas aku, tiap2 bulan -RM6.35. :)

24 Mei 2012 11:33 PG

bestla ko,aku walao duk n.selangor ettap gak byq dktrm40 bulan2..padahal keja syif,..3orang je pun....tau tau;la,,,tnb lagila,..bukan ade ekon,apa2 benda pun just ada kipas ,periuk nasik,blender,kettle serika tu je..tp bil dkt 80 huhu...ntah napa...

24 Mei 2012 11:40 PG

UISHHH....

jeles aku yg dok KL ni...

24 Mei 2012 11:54 PG

iols jeles hoccay!
bila ir kat umah uols - banyak banget....

24 Mei 2012 11:55 PG

Err...tp mcm tak adil. kami yg duk apt nie...fee air mhl. tak stimpal dgn penggunaan kitorang. padahal duk selangor gak.

Tak aci!

=p

24 Mei 2012 12:03 PTG

dan lima orang kongsi sabun yang samakan... sabun untuk kanak2.. hehehe

24 Mei 2012 12:21 PTG

alahai, duk pantai dalam cekik darah la meter air pusing 360 darjah setiap bulan. kopak.

24 Mei 2012 12:29 PTG

dengkinya...

24 Mei 2012 12:45 PTG

Betull tu, cik mama plak tak pnah kot byar bill air, free sajerr...

cik mama follow sini yerr.
http://pinkpurplemerah.blogspot.com/

24 Mei 2012 2:00 PTG

nak pindah selangorlah!!..

24 Mei 2012 2:14 PTG

bagus lah negeri awak...

tang tu je lah..
tang lain...

hempeh..

24 Mei 2012 2:26 PTG

duduk johor masih sama lagi. alhamdulillah

24 Mei 2012 3:06 PTG

Kat ganu tak guna pun 4 hinggit...

24 Mei 2012 3:17 PTG

sy pun 0 sen.
tapi saya mandi tau!!!

24 Mei 2012 3:37 PTG

acu kena bayar gak bil air sebab kat apartment acu nie belum lagi tukar ke meter individu :(

24 Mei 2012 4:33 PTG

Guna air free je tiap2 bulan...:)

24 Mei 2012 10:15 PTG

garu kepala...murah giler bil air awak...meter rosak kot..haha

24 Mei 2012 10:44 PTG

kalau CR bayar seringgit..
ayu mmg akan belanjer orang minum dari jam 3petang-6 petang.. hahahhaha

24 Mei 2012 11:05 PTG

Tapi kakain bayar banyak jugak...mcm ada swimming pool jer kt umah tu tauu.

25 Mei 2012 5:46 PG

rumah aku tak sampai 10 ringgit, aku syak kau duduk shah alam ni bujal!

25 Mei 2012 6:44 PG

nk pindah selangor jugak..ni bukan kempen PRU kan...??ehehe.:P

25 Mei 2012 8:40 PG

kami punyer asyik la negatif jek!kekekeeke...

25 Mei 2012 1:17 PTG

bil air bulanan saya lebih kurang rm20..tp saya tetap suka duduk Taiping..
*takde motif* hahaha

Catat Ulasan