Selasa, 31 Januari 2012

keibubapaan.

orang itu tengok,

"ni anak lelaki ni.."

orang ini tengok,

"perut muncung ke depan.boy ni.."

cik ina tengok,

"lelaki tu.."

emak dengan kakak tengok,

"ainul bakal dapat adik lelaki.."

saya sudah ada seorang anak perempuan.

maka haruslah saya mengharap yang kedua adalah lelaki.

sudah masuk bulan yang ke tujuh,

kami pergi klinik buat imbasan jantina.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
perempuan.

insyaallah anak ke dua saya perempuan.

kecewa?

sekelumit tetap ada.

tapi saya masih waras.

tuhan bagi rezeki.

haruslah bersyukur kamu.





*saya mahu letak nama Aisyah Irdina.

**kakak singa,soalan saya hari itu serius.boleh kah??

56 comments

31 Januari 2012 8:41 PG

lelaki ke perempuan tetap rezeki kan?

suka nama tu

31 Januari 2012 8:42 PG

ok la tu perempuan... nnt jadi 'kawan gaduh' Ainul... ;p

31 Januari 2012 8:50 PG

rezeki - moga mama ainul dan baby sihat sejahtera - juga bujal dan ainul...

boleh try lagi tahun depan kan??? :D

31 Januari 2012 8:54 PG

Ainul nak dpt adik rupanya. Tak per bujal...bley cuba lagi ☺☺

31 Januari 2012 8:59 PG

Bestnya bujal... kakak pulak yg rasa teruja. Dulu kakak pun sama semua org kata lelaki-lelaki tapi bila scan usia kandungan 4 bulan dah tahu perempuan juga....

Yg penting sempurna/sihat...

31 Januari 2012 9:01 PG

laki ke perempuan ke yg penting sihat selamat kan :)

31 Januari 2012 9:07 PG

kawan main masak-masak..!! :))

tahniah...

hmm..pun teringin nak sorang lagi...Qalesya pun lebih kurang baya ainul..

hmmmmmm :))

31 Januari 2012 9:11 PG

anak pakcik yang pertama dan kedua juga perempuan. syukur.

31 Januari 2012 9:17 PG

alhamdulillah.....puteri ke putera ke.....alhamdulillah, ramai lagi dah puas mencuba tapi belum dapat apa²

31 Januari 2012 9:26 PG

perempuan? alhamdulillah!!!!

31 Januari 2012 9:38 PG

ala, takpela bujal..asalkan sihat sempurna selamat semuanya..lagipun korang muda lagi okeh..boleh lagi 10 pasni..baby girl best apa..baju sume cantik2..

31 Januari 2012 9:39 PG

lelaki kah perempuan kah..
yg pentimg itu anugerah Dia..

31 Januari 2012 9:49 PG

tahniah...nama tu sedap..klasik & moden...

31 Januari 2012 10:24 PG

anugeah Allah ... tak kisah apa pun kan...

31 Januari 2012 10:38 PG

syukurlah....boleh cuba lagi nanti....

31 Januari 2012 10:56 PG

jgn percaya sangat scan ni..
dulu2 anak kakalong yg kecik ni ,3 doctor ckp lelaki,alik2 kuar pompuan,
pun masih bersyukur juga...

31 Januari 2012 10:59 PG

Tak Mengapa..
Dulu Masa anak ke 3..
hari2 makchik berdoa

Izinkan Aku..Ya-Allah menamakan anak ku ini dengan pangkalnya Muhammad...

Tidak termakbul juga...makchik redha bukan pasrah...

Makchik sayangkan 3 PUTERI makchik tu sepenuh hati...

31 Januari 2012 11:10 PG

sedap nama tu....rezki ALLAH bagi...

31 Januari 2012 11:24 PG

wah nama lebih kurang nama anak kita

auni irdina..

sedap nama itu

apapun sekapal ler kita..2 anak perempuan..

31 Januari 2012 11:27 PG

comelnya nama.
lagi 2 bulan yer abam bujal

moga selamat semua nya

31 Januari 2012 11:41 PG

Trylah lagi yg ketiga one day. Mane tau - Aidin Idris menjadi kenyataan.

=p

31 Januari 2012 12:02 PTG

sabar sabaq

31 Januari 2012 12:09 PTG

nama mcm tajuk drama. nasib baik bukan Nur Ombak Rindu.... heh heh heh

31 Januari 2012 12:10 PTG

lawa namatuh.memula anak kedua nak letak aiyshah maisarah tapi bila pk2 nak letak plak sofia maisarah..

takper laki atau pompuan semua istemewa.janji sempurna n sihat

31 Januari 2012 12:12 PTG

kalau scan perempuan, ada possibility yang kuar nanti lelaki, tp biasa kalau scan mmg terang nampak lelaki, confirm lah tu...

Anak rezeki, saya pula teringin nak pompuan lg sorang...lelaki dah 3 dah...hehe

31 Januari 2012 12:24 PTG

Bergembiralah.

saya anak belum ada. bini pun belum ada. hue hue hue.

31 Januari 2012 12:31 PTG

drpd tak ada...




mcm aku.
huhu.


.

31 Januari 2012 12:45 PTG

abg bujal makin super
haha

31 Januari 2012 12:58 PTG

alhamdulillah, rezeki. tahniah bang bujal dan kak bujal. haha

31 Januari 2012 1:11 PTG

alhamdulillah..yg penting sihat.. perkara jantina anak ni mmg di luar kawalan.. di sini saya amat kagum dgn keibu-bapaan ibu bapa saya yg berusaha mendapat anak lelaki sehingga 5 kali..yg ke-5 baru lah lelaki.. =}

31 Januari 2012 1:18 PTG

bujal..
yg penting bini ko selamat dah laaa....anak pun sihat, alhamdulilah...hakak ni hahhhh...agak2nya due bulan 10 nanti...kl lelaki jugakkkkk...mujib, kalau perempuan, aisyah mardhiah....kembar????mmm....malas nak mengharap....

7bulan, brg2 siap sedia dlm kete ye...

31 Januari 2012 1:31 PTG

sedap nama tu Bujal..

tak kisah boy ke girl...asal sihat semuanya..

bila due tu bujal?

31 Januari 2012 1:40 PTG

Anak kita dua-dua laki
masa yg 2nd teringin sgt nak pompuan
bila dpt laki jugak,kita terima seadanya.
Alhamdulillah tiada cacat cela.

31 Januari 2012 2:18 PTG

yg penting sihat tubuh bdn..dan terhindar drpd sebarang kecacatan

31 Januari 2012 2:22 PTG

Sallam Bujal X,

Wahh..bakal menimang anak kedua yee,
Akak doakan semyanya selamat yee..Tak per, dapat perempuan lagi pun anak juga, yang ketiga nanti lelaki..akak teka je juga.

31 Januari 2012 2:43 PTG

bestnya! baju gaun banyak lagi kat pasaran tu

31 Januari 2012 3:14 PTG

cantik nama tu... tahniah bujal

31 Januari 2012 3:53 PTG

Salam,
LF dan isteri mendoakan anak yg kedua selamat sihat sehingga dilahirkan nanti. Begitu juga, insyaAllah anak ketiga tu nanti akan sampai masanya nanti

31 Januari 2012 4:25 PTG

zaman sekarang anak lelaki atau perempuan sama je, janji anak keluar sihat ibu yang melahirkan pun sihat. bujal ko muda lagi, boleh cuba lagi : )

31 Januari 2012 4:42 PTG

sedap nama tu.
hihi
tambah lagi puteri.
mesti comel ikut iras....

31 Januari 2012 6:14 PTG

jgn terlalu percaya 100% pada imbasan@ultrasound..banyak kali juga terjadi..ms buat imbasan lelaki..keluar perempuan dn sebaliknya..

apa2pun akak doakan mudah2an mamainul selamat melahirkan tk kira boy or girl..janji selamat..

31 Januari 2012 7:21 PTG

eh. tak pasti lagi kan selagi tak bersalin. mana tahu doktor 'silap' tengok?
[optimist T.T] hehe

31 Januari 2012 8:27 PTG

Alhamdulillah.



sedap nama tu,Bujal.
lelaki atau perempuan,
ia tetap bin/binti Bujal.


:)

31 Januari 2012 9:38 PTG

@Abang Zam
abg zam bile nak super dupernye?



tahniahh, moga baby sihat dan cun mcm saya bro bujal

31 Januari 2012 11:26 PTG

~tak pe...

please try again.. eheheh.


anyway, Aishah Irdina sangat ayu namanya~

1 Februari 2012 12:33 PG

letak la nama pan asian sikit...

hehe

1 Februari 2012 9:46 PG

Alhamdulillah.. tapi kan ada kes scan baby pompuan, tapi bila kuar laki2.. tak mustahil.. tapi kalo scan laki2 harus yang kuar sahhh laki2.. heheh..
laki ke pompuan ke, anakkk kan... akak bederet laki2...

1 Februari 2012 10:37 PG

syukur. yang penting anak itu sihat abam Bujal. ;)

1 Februari 2012 11:25 PG

waaa tahniah! tumpang eksaited. keh3

1 Februari 2012 12:35 PTG

kalau kau tak nak, aku nak.hehe.

1 Februari 2012 12:38 PTG

scan percaya 80% boleh bila bab jantina.

Aisyah Irdina. I Like !

1 Februari 2012 12:39 PTG

aisyah irdina...sedap nama tu..

Alhamdulillah..masih boleh mencuba utk ketiga..ke4..ke5.. =)

1 Februari 2012 12:54 PTG

mmg best nama tu.. k.ayu suka..

dikkkkkk!!
kak sajer sakat kamu, jom makan telur ikan.. hahahha

1 Februari 2012 2:53 PTG

Insyaallah...yang penting selamat bersalin. selamat ibu dan anak.

2 Februari 2012 9:07 PG

walau mungkin ada rasa kecewa tapi moga ibu dan baby selamat hendakNYA..
cuba lagi.. ;)

7 Februari 2012 1:08 PG

cuba lagi..bukan ke bujal masih sihat dan kuat n belum men no pause...hehe


usaha tangga kejayaan...yg penting kedua2nya adalah saham akhirat kamu...

saya teringin nk anak pompuan...kamu berlawanan la dgn sepupu kamu,daddy ziyyad

Catat Ulasan