Selasa, 14 Ogos 2012

rezeki ramadhan.

kakak itu tangan kiri kanannya penuh dengan palstik bungkus kuih raya.

abang man jeling kemudian pandang saya.

"beli banyak-banyak,isi dalam bekas lepas tu dah.bukannya ada orang makan pun.time membeli tak ingat"

tidaklah saya tahu ayat abang man itu berbentuk serangan peribadi atau kenyataan umum,

tapi saya ikut angguk setuju.

sambil saya senyum-senyum.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
syaitan kena rantai.

nafsu??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
untung jadi orang ramah,

tahun ini 5 bekas kuih raya saya ditaja kenalan.

alhamdulillah.

sampul duit raya pun pejabat bagi percuma.

dan duit raya tahun ini,

cadangnya mahu buat begini lagi.

keh keh~

42 comments

14 Ogos 2012 9:47 PG

aku tewas lagi dengan kuih tunjuk.... benciiiii! well, cuba lagi tahun depan :|

14 Ogos 2012 9:55 PG

Boleh digunapakai juga idea tu... kat rumah mak ada banyak syiling. :)

14 Ogos 2012 9:57 PG

sila cuba lagik???aduhaiii kijam!

14 Ogos 2012 10:04 PG

Murah rezekimu bujal :)


MamaAi sempat buat kuih raya ke? Bila 2 anak dara dah besar....byk ler koleksi kuih raya kome :)

14 Ogos 2012 10:05 PG

nak sikit sampul tu.
aku tahun ni punya tak semangat nk raya.
duit raya tak pi tukar lagi..
sampul raya pun haram tak de.

heh~



.

14 Ogos 2012 10:08 PG

aku rasa bernas jgk idea ko tu bujal,bagi syiling je pastu ikat reben cantik2 haha...lagipun ok pe....cabutanbertuah pun ok...

14 Ogos 2012 10:14 PG

bujal..
bestnya dpt banyak tajaan kuih raya..

kak putu dapat 1 jek.. yg lain kuih tunjuk ngan kuih buat..

sampul raya pun akak ada byk.. sampai 7 peket..
duit jek belum tentu bubuh semuanya dlm tu..huhuhu..

kami yg swasta...takde bonus dik!

14 Ogos 2012 10:19 PG

beli lima jenis je kuih raya ya...

14 Ogos 2012 10:23 PG

Alhamdulillah murahnya rezeki.. akak pun masih gagal dgn nafsu.. sibuk membeli kuih juga wp tahu nanti mesti tak habis punya sampai hujung raya.. cantik arr sarung duit tu.. nampak bersih dan suci.. kalau dekat boleh mintak sikit..

14 Ogos 2012 10:28 PG

x suka tunjuk2 ni mmg akan berlebih.huhu

14 Ogos 2012 10:32 PG

dee beli 3 je..almond london, tart nenas dan popia nestum..mmg confirm kalau beli byk tuan rumah yg mkn sendiri..hahaha..

paket duit raya tu cantiklah..

14 Ogos 2012 10:32 PG

dee beli 3 je..almond london, tart nenas dan popia nestum..mmg confirm kalau beli byk tuan rumah yg mkn sendiri..hahaha..

paket duit raya tu cantiklah..

14 Ogos 2012 10:37 PG

Baguih gak idea tuh..

Cantik plak sampul warna putih gitu..

Murah rezeki tuh dpt kuih raya.. org sponser.. :)

14 Ogos 2012 10:40 PG

kak ana pun ramah gak, apasal tak de pung orang nak taja kuih... oh patutlah, senyuman kita tak sama.. :)

14 Ogos 2012 10:48 PG

terpaksa. menyokong orang meniaga. cliche tak??

14 Ogos 2012 10:49 PG

makcik belum ada sampul raya. Tak payah pakai sampul pun boleh jugak kan. Budak2 ni bukan nak sampul. Dorang nak duit je. Sampul tu dibuang buang buat besepah je.

14 Ogos 2012 10:57 PG

Makcik sampai la ni satu bijik biskut pun tak der lagi Bujal...Tgk lah nnt beli dua tiga jenis.. cukuplahhhh...

14 Ogos 2012 11:11 PG

kita duit pun takde lagi nak masuk sampul. sampul apatah lagi, takde. haha. kuih raya dapat percuma 1 balang. tuje.

14 Ogos 2012 11:16 PG

rasa nya kau tak smpi hati buat mcm tu kan bujal?..huhuhu

14 Ogos 2012 11:20 PG

haha...nice blog...santai je..nak gak wit raya...keh keh

14 Ogos 2012 11:24 PG

hohohoh..kuih raya pun ko dpt sponsor eh...jeles aku! :)

14 Ogos 2012 11:25 PG

Cantik sampul duit putih:)

Lagi 3-4 tahun anak dara dah boleh tolong terap buat biskut.

14 Ogos 2012 11:46 PG

wahai bujal yg baik hati....

nak mintak sekeping sampul raya tuh boleh x? sekeping pun jadik la...

nak kumpul nih...
plzzzzzz..... =)

14 Ogos 2012 11:50 PG

@AYuNG

emel alamat ke bujal.x@gmail.com

takpun add aku kat fb~muhamad firdaus bujal

14 Ogos 2012 11:57 PG

nak sampul... ^_^

14 Ogos 2012 12:03 PTG

biasanya macam tu lah kan.. membeli ikut nafsu. bukan makan banyak mana pun..

alhamdulillah..saya tak beli pun kuih raya tahun ni walau pun tolong akak ipar menjual kuih raya. buat sendiri je..hehe..

14 Ogos 2012 12:24 PTG

setakat ni masih berjaya mengekang diri menjejak kaki di PaRam...hehehehe

14 Ogos 2012 1:16 PTG

cantik nye sampung duit raya!!!!

14 Ogos 2012 1:17 PTG

baru ada 3 jenis... tu pun dah tinggal 1/2 setiap balang...

14 Ogos 2012 1:50 PTG

Alhamdulillah rezeki...jimat budget kuih raya...:)

14 Ogos 2012 2:46 PTG

kita pun sampul free....duit je tak berapa meriah lagi ni...huhuhu...

14 Ogos 2012 2:58 PTG

thn ni dpt sampul duit raya dari kampeni 1 bungkus je. hadoi.. gini la nasib duk workshop. dulu duk construction mewah giler. kuih ray atetiap thn dpt. ank tiri betui!

14 Ogos 2012 3:45 PTG

part dpt mcm2 tu yg best kn...sedikit sbanyak dpt mnjimatkan jugak :)

14 Ogos 2012 4:09 PTG

hihi..biasa la pmpn ni kan rambang mata segala~


*gud idea la, buat cabutan bertuah..tension je budak nnti..hahaha

14 Ogos 2012 4:26 PTG

KA beli pown mana yg x larat nk buat je!.. duit syiling ok je bagi kat budak2 hehehe

15 Ogos 2012 9:27 PG

hehehhehe...nak buat mcm bujal la..dpt cabutan bertuah...heehe

15 Ogos 2012 10:34 PG

cantik sampul duit raya tu...

kesian siapa yg dapat kertas tak berjaya tu nanti ya.

Salam aidilfitri buat bujal sekeluarga, maaf andai ada terkasar bahasa...

15 Ogos 2012 11:16 PG

kuih raya tunjuk2 insya Allah tak membazir spt tahun2 lepas.. tipsnya: minggu keempat raya kalo tak abis aku bawak bagi student buat jamuan..

15 Ogos 2012 11:52 PG

tahun ini azam mahu buat kuih raya. !!!

cis duit raya versi cabutan bertuah lagi

15 Ogos 2012 8:10 PTG

Cantika bujal sampul duit tuuuu. Selamat Hari Raya

28 Ogos 2012 4:25 PTG

cantik sampul duit raya tu......

Catat Ulasan