Selasa, 7 Ogos 2012

pagi pejabat tanah :KL dari perspektif sipi-sipi.



pengunjung tanya saya,

"cik kat sini bil tanah K.L boleh bayar?"

maka saya bagi jawapan yang sudah termaktub,

"tidak boleh lah encik,kami terima bil tanah untuk daerah dalam selangor sahaja"

pengunjung tarik muka sikit,

"K.L bukan dalam selangor kah?"

tadi tarik muka sekarang pengunjung kerut dahi pula.

"kalau sebelum 1974 ya benar K.L itu masih dalam jajahan selangor"

pengunjung keluar bil tunjuk kepada saya,

saya teliti,

saya senyum,

saya keluar angka giliran,

saya beri kepada pengunjung.

"maaf encik,saya terkeliru sikit..tolong  masuk ke dalam kaunter hasil ya.."

sempat juga pengunjung senyum sinis.

saya tidak tahu hendak marah atau apa.

"pelanggan sentiasa benar"

memang lah benar tapi mengelirukan kadang - kadang.

K.L itu memang dalam selangor.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kuala Langat.

bukan Kuala Lumpur.

haish~




35 comments

7 Ogos 2012 9:37 PG

ada can tak

7 Ogos 2012 9:37 PG

yahooo! 1st :D

nak buat lawak kuala lipis tapi malas pulak

7 Ogos 2012 9:49 PG

yessss.....
bujal kembali.....

7 Ogos 2012 9:52 PG

Memang ada Kuala Lumpur dalam Selangor. Alamat Sekolah di Pandan Indah ialah : 56100 Kuala Lumpur, Selangor. :)

7 Ogos 2012 10:01 PG

Pengunjung tu pompuan ke? Cun tak?

7 Ogos 2012 10:24 PG

cehhh....

7 Ogos 2012 10:29 PG

kuala selangor memang dalam selangor.
org kuala lipis "dalam" selangor pun ada. bahahahaha

7 Ogos 2012 10:35 PG

saja nak menyakatlah tu.. hihi

7 Ogos 2012 10:56 PG

KL = kuala langat..
bulan puasa....

7 Ogos 2012 11:02 PG

Seyuman sinis yg tidak manis....

7 Ogos 2012 11:19 PG

dia nak mengorat kau kah?

7 Ogos 2012 11:51 PG

he he..sebut la betul2..ayat penuh

7 Ogos 2012 11:52 PG

terkono den

7 Ogos 2012 11:57 PG

Kuala Langat. Kuala Lumpur. Dua2 KL. mngada la customer tu. saja je.

7 Ogos 2012 12:01 PTG

Kuala Lumpur pun dalam Negeri Selangor. Kalau tak percaya tengok peta.

sabornya kamu.... pfftttt :p

7 Ogos 2012 2:01 PTG

hahhaha..!

sabor je lah di bulan2 pose ni kan..

7 Ogos 2012 2:22 PTG

dia buat lawak bodohlah tu .... huhuhu

7 Ogos 2012 3:16 PTG

pada saya "customer is almost right" bukan "always right"

7 Ogos 2012 3:24 PTG

hehehhhe.. layan kann jerr yerr..
KL = Kuala Langat.. cetttt

7 Ogos 2012 3:40 PTG

ada jgk yg selangor dlm kl...kt skolah ape ntah kat petaling tu..alamat key ell...

(jgn mare naaaa)

7 Ogos 2012 3:43 PTG

suka-suki aje ye guna shortform
penat kot bulan2 puasa ni nak sebut nama penuh kuala langat!
hak hak hak

7 Ogos 2012 3:53 PTG

mungkin dia pembaca blog kamu..jd hendak melawak dgn kamu haha

7 Ogos 2012 3:57 PTG

he he he.. senyum KA baca N3 ni

7 Ogos 2012 4:25 PTG

Hehehehe...sabo jer lah ngan pengunjung ut.

7 Ogos 2012 5:13 PTG

hahhaaaa...mau ada yg kene jawab ngan penampo...

7 Ogos 2012 6:22 PTG

dia bajet lawak le tuh.

8 Ogos 2012 7:11 PG

hehe..
Cuti 3 hari baru ni sorang pekerja kakpah balik UK. UK dalam selangor tau!.

8 Ogos 2012 7:21 PG

cis.. cakapler Kuala Langat..
tapi betuller..
"pelanggan sentiasa benar"

8 Ogos 2012 9:48 PG

Sesaja nak berguraulah tu..

8 Ogos 2012 10:12 PG

salam bujal..sebenonye sy pon keliru jugak..

cth ada ampang kl n selangor..

cheras pon ada yg kl n selangor...mcm mana ye bujal?hehhe

8 Ogos 2012 10:51 PG

heheehehee...macam tu pun ade...

8 Ogos 2012 8:37 PTG

Ler...gurauan bulan posa tuh en. Bujal.hihi

9 Ogos 2012 1:27 PTG

LAMA X SINGGAH SINI..SALAM RAMADHAN

10 Ogos 2012 6:57 PG

samada pengunjung tu buat lawak atau troll pekerja hasil..

Catat Ulasan