Khamis, 5 April 2012

dangkal ilmu ketika itu.

"dik,bawal nombor 1 takde ke?"

saya senget muka pandang kakak tersebut.

"saya tak jual ikan kak~"

empat lima orang kakak lain yang berada semasa kejadian,

semua tepuk dahi.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tahun 2001,

kerjaya saya sebagai penjual tudung pasar dekat pasar malam,

cuma bertahan 2 hari.

keh keh~

aliran gaya yang semakin pupus.

kamu masih pakai?

32 comments

5 April 2012 8:59 PG

masih... bawal hitam masak kicap :)

5 April 2012 9:11 PG

sy pengguna setia tudung bawal smpi la ni... tudung bawal no 1 pakai jarang sbb syg sgt...

pe pun ikan bawal still my fav..goreng pon sodap!

5 April 2012 9:16 PG

bawal goreng pun sodap!!!hahaahaha..

5 April 2012 9:16 PG

Tahun 2014: Bukak butik tudung Bujaliani.

keh keh keh

5 April 2012 9:19 PG

Dari dulu mak kurang suka pakai bawal - gatal leher! ;-)

5 April 2012 9:20 PG

eh...sapa kata bawal tak in-trend skrg ni... skrg ni bawal 3 tone tau... lawa lagi siap ada batu-batu lagi panggil crown lagi... ce kamu google...

5 April 2012 9:41 PG

bawal sudah kembali, tahu?

5 April 2012 9:58 PG

masak gulai bawal tau sket2...kalau pasal tudung bawal tak tau plak ada no1..

5 April 2012 10:01 PG

Masya-allah bujal... buat kakak gelak. Mestilah kakak2 tu tepuk dahi.

Sekarang trend baru bawal kembali lagi dgn kombinasi dua kaler. Datin Norjuma memulakan era ini dah...

5 April 2012 10:02 PG

Masih pakai lagi, tapi jarang2.

5 April 2012 10:03 PG

saya setia dengan bawal, sebab muka saya tidak sesuai tudung jebeng (tudung yang ada soyok/awning)

5 April 2012 10:04 PG

oit !!
on le wassap...
ada hanto gambo...

5 April 2012 10:13 PG

Bawal sweet sour! Hahahahaha!

5 April 2012 10:14 PG

apela bujal ni!
mana ada pupus.
cuba google 'aidijuma'.
ni spesis bawal yang paling hot sekarang.
kehkeh

5 April 2012 10:38 PG

masih dlm simpanan.. sebut je nak warna apa

5 April 2012 11:01 PG

bawal tambak .... sekilo rm42 semalam

5 April 2012 11:27 PG

SAYA MASIH GUNA.... HEHEHE

5 April 2012 12:01 PTG

tudung ni masih popular la..hihi, tapi saya pun dah jarang pakai

5 April 2012 12:10 PTG

semalam pakai, hari ni pun pakai...

tapi beli yang kosong aje, dah bukan season berbatu-batu macam dolu-dfolu ;)

5 April 2012 1:37 PTG

hahaha!baca lagi semula baru paham :P

5 April 2012 3:46 PTG

sekotak besar bawal sya terbiar je skang sejak ada tudung awning...huhuuuu, rugi kan!

5 April 2012 4:27 PTG

tak pakai sangat dah.kalau dululah mmg payah nak gosok.mmg lawa kalau pakai bawal tapi dr segi selesa n mudah,awning jd pilihan=)

5 April 2012 4:33 PTG

sekarang ini bawal sudah kembali in. :)

5 April 2012 6:17 PTG

makcik masih selesa menggunakan tudung bawal...
pernah guna yg tudung xpress tapi rasa tak lengkap..
mesti cari bawal jugak...
= maybe taste orang lama macam makcik tak mudah nak tukar2...

5 April 2012 6:19 PTG

ehhh...aku pakai lagi apa...hehe, xkan lapuk dek zaman maaa....

6 April 2012 12:55 PG

uncle dah tak pakai lagi, dah...

6 April 2012 6:49 PG

dangkal ilmu tntg baawal tk mengapa...infact saya pn tk dpt bezakan bwl no 1,2 dan 3

susah nk pakai bawal kat kepala...
nk mkn senang :P

6 April 2012 11:04 PG

Sengal la ko BUJAL.. tak dapat makchik nak control ayu gelak makchik ni...

6 April 2012 11:37 PG

tunggu lah x lama lagi pesen bawal ni muncul semua...
gua kan terjeling dua kali bila tgk makwe2 pakai bawal.
(tp makwe2 yg cun2 je la...keh keh keh)

6 April 2012 3:13 PTG

hahahha
bujal... bujal...

6 April 2012 6:54 PTG

tudung bawal jarang...lg2 bawal no 1..

10 April 2012 5:29 PTG

haha sy dh tak pakai.tersimpan kemas dlm gobok..:)

Catat Ulasan