Khamis, 20 September 2012

16 september.(tampalan tertunda)

sarapan satay dekat Muar.

pisang goreng cicah kicap cili dekat JB.

karipap rendam dalam laksa dekat Arau.

roti canai cicah susu dekat bukit Kayu Hitam.

apam balik dengan telur dekat Kuala Terengganu.

char koey teow campur seri kaya dekat Kota Bharu.

murtabak goreng dekat Sabah.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan kamu rasa kamu sudah cuba semua.

teroka,

terus teroka.

selamat hari Malaysia.

*sambil kibar bendera dalam hati.

37 comments

20 September 2012 9:14 PG

kamu dah pergi ke semua tempat tersebut bujal?hebat!

20 September 2012 9:34 PG

err, orang dah nak raya haji plak kot

20 September 2012 9:44 PG

Macam mak tak boleh terima je menu yang kamu sebut itu! ;-)

20 September 2012 9:44 PG

bujal,
roti canai cicah susu pekat tu adalah sangat marbeles...dan yummylicious...dan delicious...dan cious segala bagai...tau tak semua yg bujal sebut adalah kesukaan akak...huhu!

20 September 2012 9:50 PG

@kaklong

sabah belum bah!!

20 September 2012 9:50 PG

@kucingorengemok

kelendar aku lambat bergerak~keh keh~

20 September 2012 9:51 PG

@kakcik

eh sarapan satay ok apa?

20 September 2012 9:51 PG

@Lady Windsor

koey teow campur kaya tu saya rasa sekali je~keh keh~

20 September 2012 9:53 PG

kue teow campur kaya? erkkkk...

20 September 2012 10:01 PG

Bukan karipap laaaaa...tu namanya spera...hahhaaa...

Inti kelapakan?

20 September 2012 10:05 PG

@JunAina

tapi design dia macam karipap~keh keh~~betul~orang sana panggil spera~

20 September 2012 10:06 PG

@amirah

selera orang kelantan~~suka manis manis~he~~

20 September 2012 10:24 PG

char koey teow campur srikaya tu...sedap tak Bujal..mcm lain mcm jer..pedas + manis = ?.....

20 September 2012 10:27 PG

stok sambal kicap tak pernah putus dalam peti ais..

20 September 2012 10:41 PG

karipap rendam laksa tak pernah.. kalau nasi lemak rendam laksa penah la..shujin saya selalu makan..

20 September 2012 10:45 PG

mana menu koo ambik ni ...

20 September 2012 10:47 PG

saya akan cuba..kesiankan..JB pun sy tak pernah lagi smpi..

20 September 2012 10:47 PG

saya akan cuba..kesiankan..JB pun sy tak pernah lagi smpi..

20 September 2012 11:26 PG

Roti canai cicah susu selalu makan...yang lain tu mcm pelik je...hehehe paling xley terima char kuew tw letak kaya? err ape rase die...hukhuk

20 September 2012 11:45 PG

mmg di muar pagi2 dah ade satay ye!

20 September 2012 11:51 PG

karipap rendam dlm laksa? hang biar betoi...:)

20 September 2012 12:31 PTG

baca entry ni terasa mengahnya.. banyak sangat menu yang dimakan.. ;)

20 September 2012 1:04 PTG

peehhhhhh.
dah macam jalan2 cari makan, atau jelajah Malaysia sahaja bujal!
hahahhha

20 September 2012 1:09 PTG

murtabak durian kat rumah nenek.

20 September 2012 2:52 PTG

wah bujal jalan semua tempat kah dlm 1 hari hehe

makanan yg sy rs pelik:

- yg dekat arau
- yg dekat k.terengganu
- yg dekat kota bharu

20 September 2012 3:21 PTG

tiba2 lapar

20 September 2012 8:24 PTG

wauu menunya beratoq...

20 September 2012 10:21 PTG

menu untuk open house nanti ke?... ;p

21 September 2012 6:22 PTG

roti canai cicah gula..terbaik.haha

22 September 2012 9:43 PTG

Karipap rendam kuah laksa? Char koay teow + kaya? No no no

25 September 2012 9:17 PG

hebatnye

25 September 2012 11:30 PG

menu mana ni????

25 September 2012 1:32 PTG

bujal... cer tgk masih ada virus tak kat blog kaklong

25 September 2012 11:39 PTG

bujal.

rindu kamu.

sebagai kawan blogger ofkos!

26 September 2012 12:26 PTG

nak kena cuba yg belum cuba.

26 September 2012 2:13 PTG

erk...bujal !, char koey teow plus kaya...huhu memang versi org kayo2.

26 September 2012 4:18 PTG

assalam...

akak dah follow kat sini..

Catat Ulasan