Isnin, 5 November 2012

penyucian.


"kakak berak.."

ainul pandang saya.

saya cuit mama aiai.

"bu gi basuh berak anak.."

mama aiai cakap ;

"abah la basuh.."

kami bertelagah sekejap.

dari sekejap jadi berlarutan.

ainul muka tambah kerut.

akhirnya saya terpaksa guna kuasa veto seorang suami.

"ibu..seorang isteri harus patuh kepada arahan suami asalkan arahan yang diberikan patuh syariah"

mama aiai diam.

saya rasa saya menang.

kemudian ainul rapat dekat saya.

"abah...basuh berak kakak.."

2 lawan 1.

haish.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hebat besar kuat mana pun,

kuasa majoriti selalu menang bila lawan minoriti.


2 tahun 4 bulan
banyak cakap.

25 comments

5 November 2012 9:39 PG

hahaha..hish..suami selalu salahguna kuasa veto dalam kes macam ni..bagus aiai..kipidap..

5 November 2012 9:39 PG

bujal main longgok je kain pelikat dia...

:p




.

5 November 2012 9:48 PG

sila jangan gunting sendiri rambut anak ...

5 November 2012 10:05 PG

hahaha..suami dee pun part yg ni ngelak2..tp bila anak dah request dia, terpaksalah kan..hahaha..

btw, cheringin tu mmg x ramai org bujal..lagipun dee pegi masa hari raya haji..tempat tu penuh bila gomen antar org gi training je..hehehe..

5 November 2012 10:08 PG

Suwitttttt
Ainul dah nampak mcm kakak...

5 November 2012 10:20 PG

abah asek nak ngelat je ye!

5 November 2012 10:28 PG

hahahahahaahha women power!!

5 November 2012 10:35 PG

ada permintaan istimewa, terpaksalah abah. hehe

5 November 2012 10:35 PG

kakak besh lah, berjaya kalahkan abah kakak tu..okeh kakak makcik vote kakak! ekekek...steady la bujal!

5 November 2012 10:43 PG

bagus ainul...kekeke....

5 November 2012 10:50 PG

Kuasa anak selalu mengatasi kuasa makbapak! :)

5 November 2012 10:58 PG

percaya tak ?... anak akan lebih rapat dgn org yg selalu basuh berak dia... tengok la... :)

5 November 2012 11:23 PG

sy pun selalu macam ni.. hahhahaa

5 November 2012 11:34 PG

ai bujal, tak sempat lipat ke kain sarung tu? hehehe

5 November 2012 11:44 PG


bro,
abah saya selalu ckp

'dulu anak ikut cakap bapak, sekarang bapak plak ikut cakap anak'

hehe...

5 November 2012 11:51 PG

sebenarnya bila dgr anak mintak tolong, trus jatuh serba salah...hehehehe

5 November 2012 12:26 PTG

kah kah kah...
aku pun selalu mengelak, kalau boleh elak!

5 November 2012 12:35 PTG

hahahahah ... padan muka.... Kita selalu gak gdauh .... bila nak pakai diapers anak ....hhahahaha

5 November 2012 3:33 PTG

fadan muka...hehehehehe...

5 November 2012 5:35 PTG

Kehkehkeh...

6 November 2012 9:15 PG

veto sangat... dengan budak 2 tahun 4 bulan pun kalah, keh keh

6 November 2012 10:13 PG

Ainul dah kakak!!!!

6 November 2012 11:35 PG

he he sama2lah ikut turn

13 Disember 2012 2:02 PG

hahaha... bagus ainul....

27 Disember 2012 1:29 PTG

hahaha.. kan dah kena.. ;)

Catat Ulasan