Rabu, 8 Februari 2012

kerapuhan komitmen~

mana pergi semangat semasa mula?

mana pergi benci kepada buncit?

mana pergi perasaan mahu kacak lebih?

mana pergi kesedaran buruk lebih lemak?

mana?

mana?

mana?

timbang berat itu bising.

berat saya statik setelah sekian waktu.

tiada naik tiada turun.

saya cuma diam.

dalam hati ada sedikit kesal.

perlahan-lahan saya kumpul semula semangat yang bertaburan itu.

saat saya azam sedang tinggi.

otak sebelah kanan saya beritahu,

ayam goreng mencongkam oh yeah!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
celaka.

nafsu-1

azam-0


*cik ina jangan marah.ayam goreng itu...saya tak tahan..

43 comments

8 Februari 2012 8:59 PG

ya... kita sama... angka penimbang tak berganjak turun... masih bersyukur sbb tak menaik... tapi saya sedih sbb rasa usaha macam sia-sia... penat diet... :(

8 Februari 2012 9:01 PG

haahahha..azam mmg power tapi nak buat mmg tak power!same je kiter! :D

8 Februari 2012 9:06 PG

same lah kite...

dlm hal ni kita tak salah... yg salah adelah otak kanan... ^___^

8 Februari 2012 9:07 PG

lek la...ayam goreng tu x memberi apa2 kesan kpd lemak yg sedia ada hehehe

8 Februari 2012 9:15 PG

Mak dah malas nak fikir fasal berat yang enggan turut tapi bersemangat nak naik itu! :)

8 Februari 2012 9:36 PG

Bujal tinggi tak nampak gemuk pun...

8 Februari 2012 9:37 PG

Kak Aina penimbang sudah bertambah dua kilo tapi rasanya penimbang itu sudah rosak!

8 Februari 2012 9:39 PG

x pe mkn dulu. kg kemudian pikir.

8 Februari 2012 9:48 PG

xpe, sambung esok lak azam tuh....hehe....

8 Februari 2012 9:48 PG

che aBear dok bising kat pB

'jual jer treadmill tu, bukan guna pun .... "

8 Februari 2012 10:18 PG

Assalamualaikum Bujal

hari ini makan ayam
besuk buat semagat baru

8 Februari 2012 10:19 PG

go go bujal..hehe..ayam goreng memang mencongkam...

8 Februari 2012 10:33 PG

hehehe.. hapusss sudahhh impian melayang~

8 Februari 2012 10:39 PG

hehehe...takpela bujal next time leh setat balik

8 Februari 2012 10:59 PG

bujal samalah ngan cik ina nafsu 1 azam 0.jom diet : (

8 Februari 2012 11:27 PG

kuatkan semula azam~

=D

8 Februari 2012 11:37 PG

nafsu kuda.hewhew

8 Februari 2012 11:53 PG

hurmmm bila nak turun tu mmg liat....

mmg ayam goreng tu tak salah pon =)

8 Februari 2012 12:07 PTG

makchik pun begitu jugak Bujal...semangat kemain tinggi perlaksanaan 0.00000001%...cam ner ni????....

8 Februari 2012 12:41 PTG

makan jer lah,besok dh tidor kat dlm 'tu',tak ngasa apa2..huhuhu

8 Februari 2012 12:59 PTG

bujal....jom diet cara sy nak? hari2 turun naik tangga...

hehee

8 Februari 2012 1:24 PTG

nk diet ikut cara sy pulak? jom pakat buat keje surirumah waktu cuti..sy rs berat sy x naik-naik sbb tu kot..

8 Februari 2012 1:41 PTG

Salam,
Eloklah berdiet semasa di peringkat usia sebegini. LF boleh katakan tak amalkan diet ... LF suka makan2 .. itulah masalahnya .. bukannya sikit ! Teruskan keazaman tu .. tujuannya nak sihat ... sebab2 lain tu dengan sendirinya tercapai bila badan sihat

8 Februari 2012 2:21 PTG

mana boleh lepaskan peluang ayam goreng mencongkam.. kakkaka

8 Februari 2012 2:35 PTG

kahkahkah

abang bujal kalau bab makan memang kalah kan? tomeynyep!!

8 Februari 2012 3:06 PTG

wah cik ina nye ayam mencongkam dpt mengubati luka uncle bob!

8 Februari 2012 3:34 PTG

kesian.... uols dan iols... sokmo saja akan kalah bila tiba bab makan dan makanan....
owhhhh...!~ round is also shape... so... we still in shape ya!

8 Februari 2012 4:53 PTG

cam lebih kurang jer cerita kita. hahha

8 Februari 2012 5:01 PTG

kahkahkah. kita sama. KC konon nak 40's tp yg dpt 50's kg. hihi.

8 Februari 2012 5:41 PTG

Alah Bujal, takyah diet sbb nak kurus. Sbb skg pun dah terserlah kehensemannya. Tak tipu. Betul. Cumanye, diet utk maintain kesihatan ye?

8 Februari 2012 6:54 PTG

ayam goreng sentiasa mencongkam, eheheh

8 Februari 2012 7:12 PTG

sama je saya, lg pula nenek saya kata bila saya sedikit berisi lg lawa di pandang mata berbanding kurus terus malas nk kurus sedikit... haha

8 Februari 2012 8:56 PTG

kena kuatkan azam ni bujal

8 Februari 2012 9:11 PTG

semangat tahi ayam namanya ni...hehe

9 Februari 2012 12:51 PG

belasah selagi ada daya.dah takde daya,takleh nak belasah dah.

9 Februari 2012 8:39 PG

nak buat sesuatu memang memerlukan azam yg kuat...jgn patah semangat...keh keh.

9 Februari 2012 9:09 PG

sama ngan aku....azam dah kelaut...tunggu anak kedua baru pasang azam nak letak nama dia azam...

9 Februari 2012 9:31 PG

kuatkan semangat anda lagik!!

9 Februari 2012 9:39 PG

x buleh blah susunan ayat ke-2, chait

9 Februari 2012 3:43 PTG

Bujal boleh!saya mahu jadi pom pom girl...*sengih*

9 Februari 2012 5:02 PTG

berdiet bukan tok handsome jer tapi pemakanan yang tak sihat penyumbat penyakit..so pasnie kena berkira2 amek makanan..

hehe padahal denpun samo..terliur tgk mkanan sodap!

9 Februari 2012 8:25 PTG

penimbang tu dah lama jelingggg jer tengok saya makan! haha

10 Februari 2012 4:16 PTG

hahaha..!

kita salahkan ayam goreng tu pulak yek?

Catat Ulasan